JIM HOEHN – SILHOUETTE OF A FOOL

De belangrijkste professionele activiteit van Jim Hoehn uit Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin is zijn werk als sportjournalist. Daarnaast heeft hij gedurende vele jaren een populaire, met veel humor omklede column geschreven over opvoeding van kinderen en alles wat daar zoal bij kijken komt.

Maar het feit dat hij zo goed overweg kon met de pen heeft er ook toe geleid dat hij zich is gaan bekwamen in het schrijven van songteksten. En omdat hij ook een grote dosis muzikale inventiviteit door de aderen voelde stromen, lag het voor de hand dat hij muziek ging componeren om zijn songteksten muzikaal in te kleden.

Daarmee was hij op het punt beland om die liedjes zelf op te nemen en een cd op te markt te brengen. Vier full-cd’s later is dat nu opnieuw gebeurd met het tien songs tellende album “Silhouette Of A Fool”, de opvolger voor zijn album “Royalty Check Hotel” uit 2009.

De producer van dit album is John Sieger, die specialisten misschien wel kennen als medeoprichter van de ‘R&B Cadets’, een rock en R&B combo dat in de jaren ’80 zeer populair was in Milwaukee en omstreken en ook Paul Cebar, Bob Jennings en John’s broer Mike Sieger in zijn rangen telde.

De liedjes op dit nieuwe album van Jim Hoehn zijn kortverhalen op muziek die zich ergens tussen country, Americana en folk positioneert. Vocaal is Jim Hoehn geen hoogvlieger te noemen, maar dat hij heel goed met woorden overweg kan blijkt uit de teksten van deze songs, waarin heel wat humor is vervat zit.

Grappig zijn “Bad Day At The Beach”, “Bongo Jesus” en “100-Year Brunch With Shirley MacLaine”, terwijl “Ripples” en slotnummer “Thundermen Nights” met wat meer ernst gebracht worden. Het volgens ons beste nummer staat als ‘hidden track’ achteraan deze laatste song: “That’s What I Want” is een Buddy Holly-achtige rocksong die inclusief koortje en gitaarsolo wordt gepresenteerd.

Soms dringt een vergelijking van zijn werk zich op met de songs van iemand als Warren Zevon of Jonathan Richman. Jim Hoehn zal met “Silhouette Of A Fool” geen al te grote brokken gaan maken in deze muziekwereld, maar het is wel een behoorlijk leuke plaat die voor simpel en gezellig vertier zal zorgen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video