JEZEBEL JONES & HER WICKED WAYS – QUEEN OF THE DEVIL’S RODEO

Jezebel Jones is een jongedame die hoewel ze werd geboren in Seattle al geruime tijd in ‘Twin Cities’ Minneapolis woont en het lijkt ons geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Alleszins niet als we de foto’s bekijken op de cover van haar debuutplaat “Queen Of The Devil’s Rodeo” waarbij ze enkele demonische poses aanneemt en daarnaast de Bijbel en een gouden kruis afbeeldt.

Toch is haar muziek eerder onschuldig en vooral onder de noemers ‘country’ en ‘Americana’ te klasseren. We houden wel van heel wat van de zelfgecomponeerde nummers die Jezebel Jones op deze plaat brengt. De inspiratie voor enkele liedjes op deze cd vond Jezebel Jones in haar leven als tiener, waar ze worstelde met dingen als geloof en enkele misgelopen liefdesrelaties.

In de autobiografische titeltrack “Queen Of The Devil’s Rodeo” (zie video) zitten zo heel wat verwijzingen naar religie en de hypocrisie van de clerus. Leuke liedjes uit deze eerste plaat van Jezebel Jones zijn opener “Music Man”, de door mandoline en ukelele gedomineerde countryballad “Baptism At Sweet Williams Lake”, de akoestisch gebrachte liedjes “Juanita” en “Debtor’s Prayer” en het wat mysterieuze “Sirens Of The Mississippi”.

Er zit daarenboven een behoorlijke portie originaliteit in liedjes als het cynisch bedoelde “Post-Rapture Blues”, countryrocker “Gary Got Arrested” met Joe Savage op pedal steel en Thomas Maddox op banjo en het waarschijnlijk grappig bedoelde “Hollywood Zombies”.

‘Jezebel Jones & Her Wicked Ways’ is amper twee jaar oud en heeft met het album “Queen Of The Devil’s Rodeo” een wat moeilijk te categoriseren plaat op de markt gebracht. Allicht zal de toekomst uitwijzen in welke muzikale richting we deze dame later zullen mogen terughoren. Dat we nog van haar zullen horen, staat echter nu al als een paal boven water, want dit toch wel een knap debuut!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video