BIG PAPA AND THE TCB - SIX PACK OF COOL

Voor fans van de betere jump-blues verscheen zopas de nieuwe cd van Big Papa and the TCB, een band uit Californië. Net zoals zo vele bluesmuzikanten is de markt voor een band als deze niet erg groot meer en moeten ze vechten om dit onderdeel van de Amerikaanse muziekgeschiedenis levend te houden en zo mogelijk te verjongen. Blues is trouwens één van de weinige muziekvormen die fans kent doorheen alle generaties, wat van weinig andere muziekvormen kan gezegd worden.

Nu is jump-blues zowat de meest traditionele stroming binnen deze muziekstijl, met sterke banden naar de rock & roll, maar net die band met de rock maakt dat de dansfactor bij deze muziek zeer hoog is. Ondanks dat alles zijn er opvallend weinig vertegenwoordigers van het genre, terwijl we bijna wekelijks opnieuw overstroomd worden met tweederangs imitaties van gitaargoden als S.R.V en Hendrix.

Voor ons recensenten is het dan ook een verademing nog eens een cd als deze te mogen beluisteren, traditioneel van origine, maar met een verfrissende aanpak binnen het genre. Het is dan ook een van de grootse betrachtingen van deze band om zich zo ver mogelijk weg te houden van de platgetreden paden van deze bluesvariant en zoveel mogelijk te verjongen..

Zanger/gitarist Chris "Big Papa" Thayer, bezieler van de band, schreef zowat alle songs. Heel aanstekelijk allemaal en vooral lekker swingend, deze mengeling van jazz, blues en rock 'n roll, met de nadruk volop op het dansgehalte van de meeste songs. Daardoor is "Six Pack of Cool" in de eerste plaats een aanstekelijke party-plaat geworden, met nummers vol energie, met dikwijls in de hoofdrol wat stomende blazers, die menige bluesy feestje kunnen opfleuren.

Voeg bij deze "Six Pack Of Cool" nog enkele andere koele six packs vol met biertjes en het zal zeker een gezellig feestje worden. Let wel op dat het niet eindigt zoals in hun song "Drink, Drank Drunk". Zorg dus steeds voor een "BOB", want denk aan de goede raad die ik nog even wil meegeven: "Don't Drive Drunk!"

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Inland Blue Records
Info: Frank Roszak Promotion

video