RIK VAN DEN BOSCH & THE DANDIES – RIK VAN DEN BOSCH & THE DANDIES

De samenwerking tussen de Nederlandse muzikant Rik Van Den Bosch en ‘The Dandies’, drie Spaanse folkmuzikanten met gitarist Román Gil, contrabassist Alberto Pérez en drummer Luis Bestard, bestaat al sinds enkele jaren toen ze elkaar in hun gemeenschappelijke thuishaven Barcelona vonden voor de opname van Rik’s vorige als ep uitgebrachte plaat “Sea Side, Mountain Side”.

Dat muzikale verbond beviel alle partijen, hetgeen hen deed besluiten om een vervolg aan dit project te breien met het pas verschenen album “Rik Van Den Bosch & the Dandies”. Daarop elf songs die de Nederlander in de tussenperiode van beide platen had gecomponeerd. Zelf speelt Rik Van Den Bosch op akoestische gitaar en mondharmonica ter begeleiding bij deze nummers.

Folk, rock en blues verenigen zich in de liedjes op deze cd en ook de positieve ondertoon is een telkens weerkerend kenmerk. Het begint meteen zeer zonnig met flamencogitaren en percussie bij de song “Veracruz”. Daarna bewandelen ze het pad van de traditionele folk met het nummer “I Will Start And Count The Days” en voor het sterke “Three Times A Lady” (niet die hit van ‘The Commodores’ uit 1978) haalt bassist en albumproducer Alberto Pérez er de viool bij om voor een passende sfeerzetting te zorgen.

Invloeden van andere artiesten en andere muziekstijlen zijn veelvuldig aanwezig in deze nummers die vlot afwisselen tussen melancholische folk in “Three Times A Lady” en “When I’m Bound”, Latijnse muziek in “Veracruz”, blues in “One Morning”, bluegrass in het catchy liedje “Mermaid”, dynamische rock’n’roll in “Pack Your Bags”, countryrock in het opzwepende “My Space” (zie video) en zelf een moment van reflectie en sfeervol genieten bij “Stagioni”, het instrumentale, romantische slotnummer dat op een Spaanse akoestische gitaar wordt gespeeld.

Deze steeds verder naar zijn muzikale roots op zoek zijnde Nederlandse globetrotter heeft samen met zijn Spaanse vrienden voor een aangename verrassing gezorgd met deze zeer genietbare plaat die hopelijk in de nabije toekomst op een vervolg mag rekenen. Wij zullen u daar dan hier op deze pagina’s ten gepaste tijde zeker van op de hoogte houden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Cargo Records
Info: Artfullsounds GbR

video