JACKSON DELANEY – JACKSON DELANEY (EP)

Als u de link naar de bij deze recensie gevoegde video aanklikt, dan kunt u singer-songwriter Jackson Delaney live aan het werk zien en luisteren naar zijn akoestische versie van het nummer “Freedom (Never Goes Out Of Style)”, een track uit zijn recent verschenen titelloze ep “Jackson Delaney”. Dit minischijfje volgt op zijn in 2011 verschenen ep “Jackson” (erg origineel in het bedenken van albumtitels is hij wel niet echt).

Hij is een fervent liefhebber van countrymuziek en om zich in dit genre te bekwamen frequenteerde hij op regelmatige basis het Mekka van de country in Nashville. Daar absorbeerde hij zoveel als mogelijk de typische klanken van de countrymuziek en nam die dan mee naar zijn thuisbasis in Southington, Ohio om daar zijn eigen nummers uit te werken en op plaat vast te leggen.

Op dit zes songs tellende ep-tje horen we met “You Make Me Wanna” echter maar één nummer waar hij zelf aan mee componeerde. Begonnen wordt er zelfs met een cover van countryrocker “Long Black Cadillac”, een song die origineel uit het repertoire van Ray Scott stamt. En ook de afsluiter is een cover van het nummer “The Good Drugs” van Nashville’s singer-songwriter Dave Gibson.

3 andere nummers werden door cd-producer Gary Hannan gecomponeerd in een samenwerking met Eddie Montgomery, Phil O’Donnel en Troy Gentry. Dat zijn “Ugly, Lucky & Me”, de met gepluk aan de snaren van een banjo beginnende rocksong “Shotgun Wedding” en het hierboven al vermelde “Freedom (Never Goes Out Of Style)”.

De voormalige baseballspeler Jackson Delaney laat op dit album horen dat hij met zijn warme, wat op Merle Haggard lijkende baritonstem zeker een plaats verdient in de hedendaagse scène van de countrymuziek. Het is nu aan hem om via een full-cd te bewijzen dat dit in de toekomst een permanente plaats zal worden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Junebug Records

video