MARSHALL/PEERY PROJECT – LIFE’S TOO SHORT

Voor mij een volkomen onbekende band uit Blue Springs, Missouri, die met deze “Life’s Too Short” aan zijn vierde CD toe blijkt te zijn. In een vorig leven zouden we dit soort muziek “Americana” genoemd hebben, zijnde die rootsmuziek, die het heeft over de dingen die de doodgewone Amerikaan bezig houden. Bij Kenny Marshall en Kevin Peery klinkt dat dan als “Bourbon, Women and Too Much Time”.
Wat kan ik eigenlijk zeggen over de muziek op deze plaat? Het is deels stevige rock, deels country, deels bluegrass en deels folk. Laat ik het zo samenvatten: de gitaren durven er al eens luidkeels op los scheuren, maar de banjo’s blijven niet afwezig.

Het sterke aan deze plaat zijn de songs: melodieën die al na een paar keer zo vanzelfsprekend klinken, dat je zou zweren dat je er mee bent opgegroeid, zoals bv. “Don’t Have To Be Right” of “Mr. Phelps” en verhalen, waar je je werkelijk iets kunt bij voorstellen. Reken daarbij ook knappe arrangementen en zeer sterke zangpartijen van de “derde man van het duo”, Bryant Carter. Die schreef trouwens mee aan de twee bonus tracks: “First Taste”, een op treinritme huppelende, Hank Williams-achtige song,maakte hij samen met Marshall en “Farmin’ Blues”, met Peery.

Overigens moet de band eens beslissen hoe ’t nu eigenlijk zit met de schrijfwijze van hun naam: de ene keer is het Perry, de andere keer Peery, maar laat dat randkritiek zijn: de muziek die ze maken, klinkt heel aangenaam in de oren: gevarieerd qua thema’s, qua opbouw van songs, qua instrumentatie…Dit is absoluut niet het zoveelste bandje in de rij, al lijken ze voorlopig althans, een beetje te kiezen voor “opereren in de marge”. Dat is een absoluut respectabele keuze, maar het kan niet al te lang meer duren of één of andere radiomens met oren aan zijn kop ontdekt een song als “Mr. Phelps” en de boel is vertrokken. Immers, als banjo’s kunnen werken voor Mumford & Sons, dan kunnen ze dat ook voor deze band, die daarenboven over veel meer variatie beschikt dan de miljoenenverkopende Londenaars.

Knappe aanwinst in het clubje der hedendaagse countryrockbands !

(Dani Heyvaert)Artiest info
Website  
 

Amazon