SARAH DONNER – FOSSIL OF GIRL

Als wij bij Rootstime cd’s toegestuurd krijgen van Krista Vilinskis van ‘Tinderbox Music’, dan weten we op voorhand dat het om kwaliteitsvolle muziek zal gaan. We waren dus ook nu weer zeer benieuwd naar wat we te horen gingen krijgen op het album “Fossil Of Girl”, de vierde plaat in de carrière van singer-songwriter en indiepopzangeres Sarah Donner uit New Jersey.

Sinds 2007 brengt Sarah Donner platen met eigen composities op de markt. Haar debuutalbum was “Reluctant Cat Lady”, gevolgd door “The Sleep You’ve Been Missing” uit 2008 en de cd “Typing Is Dangerous” uit 2010.

Zij speelt op deze nieuwe plaat op gitaar, viool, piano, ukelele en keyboards, terwijl haar muzikale partner Brad Sicotte drums, percussie en mandoline voor zijn rekening neemt en Jay Buchanan voor de ritmische begeleiding op bas zorgt.

Op “Fossil Of Girl” staan veertien nummers, waaronder één coversong met “Your Love Is My Drug”, een hitsingle uit het debuutalbum ‘Animal’ van de jonge Amerikaanse singer-songwriter en rapster Ke$ha. De andere tracks zijn eigenhandig door Sarah Donner geschreven en ook voor de productie van dit album tekende dit muzikale talent zelf.

Op de bijgaande video kunt u haar aan het werk zien in een akoestische versie van het nummer “Going Under”, maar de overige liedjes op deze cd zijn wat breder georkestreerd. Haar stem is zeer herkenbaar en soms kinderlijk speels. Uit de veertien tracks op “Fossil Of Girl” selecteerden we de volgende nummers als de volgens onze bescheiden mening beste liedjes: opener “The Pilot”, de titeltrack “Fossil Of Girl”, het simpele ukelelemelodietje “Treeline”, het catchy nummer “The Crane Song” en de coverversie van “Your Love Is My Drug”.

Om begrijpelijke redenen willen we hier niet verder in detail treden over de inhoud van de tekst bij het nummer “Bitches You Can Steal My Shit”, een song die overigens wel heel vlot in het gehoor ligt. Onze slotconclusie is dat we verwachten dat Sarah Donner na deze plaat nog helemaal niet is uitgezongen en dat ze ons in de toekomst nog wel een aantal keren zal kunnen verrassen. Wij kijken daar met veel plezier nu al naar uit.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cat Lady Records

video