SUGARMAN – AFTER THE BLACKOUT

Noah Sugarman is de singer-songwriter uit Californië die schuilgaat achter de tot de verbeelding sprekende artiestennaam ‘Sugarman’, een man die in 2009 zijn debuutplaat “Art Of Starting A Fire” op de wereld los liet. Daar heeft hij nu een opvolger voor klaargestoomd met de elf zelfgecomponeerde songs tellende cd “After The Blackout”.

Wat bij de eerste beluistering meteen opvalt, is het kenmerkende stemgeluid van Noah Sugarman, evenals de grote aandacht die hij als songsmid besteedt aan de melodielijnen en de catchy riffs in zijn nummers die flexibel variëren van folk naar soul en alt.rock of alt.country.
De eerste single uit “After The Blackout” is het nummer “Ladders” (zie video) waarin de invloeden uit de soulmuziek meteen blijken. De wat meer heavy gitaarrocksong “Bloodline” volgt en laat Noah Sugarman horen als een sterke zanger en zijn liefde voor de sound van John Fogerty en diens band ‘Creedence Clearwater Revival’ ligt aan de basis voor het catchy nummer “City Hall”.

Eigenlijk staat er geen enkel zwak nummer op deze plaat, maar natuurlijk hebben we zoals steeds toch enkele favoriete nummers te vermelden: het eerder vermelde “City Hall”, het zeer knap gecomponeerde “My Brain” en de wellicht tijdens de verdere exploratie van zichzelf ontdekte “My Face” en “My Teeth”. Daarnaast houden wij ook van het meer folky nummer “Heroes & Heroines”, het omwille van de aanwezige lapsteelgitaar naar country lonkende “Baby King” en van de samen met Molly Sullivan in duet gezongen slotballad “Just Enough”.

Naast zijn solocarrière is ‘Sugarman’ sinds vijf jaar actief als bassist bij tournees van de alternatieve countryrockformatie ‘500 Miles To Memphis’. Als het een beetje meevalt met de verkoop en het succes van “After The Blackout”, dan zal Noah Sugarman daar in de volgende maanden geen tijd meer voor hebben, want zijn agenda zal rap volgeboekt raken voor optredens met zijn soloproject.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Diversity Records

video