MORE LIKE TREES – ROOTS, SHOOTS & LEAVES

‘More Like Trees’ is het muzikale project van frontman en klassiek gitarist Josh Whitehouse, zijn broer Matt Whitehouse op cajon en percussie en Lachlan Radford op contrabas. Samen zingen deze drie Londense heren hun akoestische set terwijl ze hun muzikale mix van drum & bass, flamenco, hip hop, dance en folk als een volwaardige hutsepot over de luisteraars uitstrooien.

Het trio ging officieel van start in maart 2011 en mocht al meteen op tournee als voorprogramma van Billy Bragg. Daarnaast stonden ze ook hun ding te doen op diverse festivalpodia. Uiteindelijk moest dat allemaal vanzelfsprekend leiden tot de opname van hun debuutplaat die nu onder de titel “Roots, Shoots & Leaves” op de markt wordt gebracht.

Voor de dertien songs op deze cd hebben ze zes nummers opgenomen met gastmuzikanten die voornamelijk afkomstig zijn uit de wereld van drum & bass en hip hop. Daarbij o.a. dubstepper en beatboxer ‘Reeps One’ in de drie tracks “For Sure”, “Pieces” en “All Red”, freestyler ‘Klumzy Tung’ en multi-instrumentalist ‘Fjokra’ in het nummer “Modern Urban Day Hippie” en het populaire Britse koor ‘The One Taste Choir’ die op de twee songs “Down to The River” en “Cake” (zie video voor een akoestische set) een bijdrage afleveren.

De overige nummers op “Roots, Shoots & Leaves” worden in hun unieke eigen stijl door het drietal ‘More Like Trees’ alleen gebracht. In de openingstrack “Trees” geven ze om te beginnen hun muzikale visitekaartje af om daarna onverstoord hun geliefde stijl verder te zetten in nummers als het als iets van Jack Johnson klinkende “Chilly Water”, het erg mooie “The Night” en het zeer aanstekelijke en ritmische flamencolied “Lady Lay”. Prima debuut.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Barely Breaking Even (BBE Records)
Info: V2 / Bertus

video