THE HAPPY – GUILTY PLEASURE

Het is wellicht niet toevallig dat ‘Das Pop’-violist Reinhard Vanbergen en de vier niet te versmaden vrouwelijke schoonheden Charlotte Caluwaerts, Naima Joris (van ‘Isbells’), de amper 17-jarige Janne Vanneste en de ervaren drumster Isolde Lasoen (o.a. bij ‘Daan’) als groepsnaam voor hun muzikale project kozen voor ‘The Happy’. Het is namelijk een vaststaand feit dat de gelukzaligheid van hun gezichten afstraalt als ze de twaalf songs uit hun debuutplaat “Guilty Pleasure” ten gehore spelen.

U kunt dit zelf zien op enkele video’s die ze op ‘YouTube’ hebben gegooid. Daarin brengen ze enkele nummers van dit album waaruit wij voor u gekozen hebben voor de video bij de uitermate vlotjes wegkabbelende song “218”. Alle tracks op deze cd werden door albumproducer Reinhard Vanbergen gecomponeerd, met uitzondering van “Wishful Thinking” dat op het conto van Isolde Lasoen komt en ook door haar wordt gezongen. Voor de drie songs “In The Blink Of An Eye”, “Young Girl” en “Miracles And Wonders” hebben Reinhard Vanbergen en Charlotte Caluwaerts de handen in elkaar geslagen.

Door de band genomen krijgen we vooral simpele, catchy popsongs voorgeschoteld, maar in “Moonshine”en “No A&R” laten de dames horen dat ze ook wel eens houden van een wat ruigere rocksound met scheurende gitaarklanken van hun stevige rots in de branding Reinhard Vanbergen. Heel sterk zangwerk horen we in “Miracles And Wonders”, in het mysterieuze en zweverige “Mr. Black”, in het als een winterbeekje zachtjes voortkabbelende “Smile”, in het soulvol gebrachte “Young Girl” en in het als hidden track toegevoegde titelnummer “Guilty Pleasure” waarin de dames als volleerde pubermeisjes en cheergirls door elkaar zitten te roepen, terwijl ze zich rot lijken te amuseren.

Dit album van ‘The Happy’ is veel meer dan een tussendoortje en zou voor de langzaamaan opduikende zomermaanden wel eens een aantal radiohits in zich kunnen schuil houden. Sommigen noemen de vier dames ook wel de ‘harem’ van Reinhard Vanbergen, maar dat lijkt ons toch eerder op jalousie dan op realiteit gebaseerd te zijn.

Begrijpelijk is die bewering echter wel en ze kan eveneens tellen als ‘wishful thinking’. En dat allemaal terwijl ‘Das Pop’-frontman Bent Van Looy zich helemaal alleen met zijn soloplaat “Round the Bend” heeft zitten bezig houden. Geef ons dan maar het door deze vier mooie dames als een zalig avontuur aangekondigde leventje van zijn violist Reinhard Vanbergen.

(valsam)

 

18 mei 2013: ‘Gladiolen’ festival in Olen


 

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music

video