PAUL ANKA – DUETS

Eind juli wordt Paul Anka 72 jaar jong en velen onder u zullen zich deze zanger, songschrijver en acteur vooral herinneren van zijn sixties en seventies wereldhits “Put Your Head On My Shoulder”, “Diana”, “Lonely Boy”, “Puppy Love” en “You’re Having My Baby”.

Minder mensen zullen weten dat hij ook de tekstschrijver was van de wereldhit “My Way” van Frank Sinatra, dat origineel een Franstalig nummer van Claude François was, getiteld “Comme D’Habitude”. Daarnaast componeerde hij eveneens de Tom Jones-klassieker “She’s A Lady” en “It Doesn’t Matter Anymore” dat Buddy Holly net voor zijn dood in 1959 heeft opgenomen.

De in Ottawa, Ontario geboren Canadees verhuisde in 1957 op 16-jarige leeftijd naar New York City om in Amerika zijn succes als zanger en componist te gaan beproeven. Of het in navolging van de twee duetplaten van Tony Bennett gebeurde weten we niet zeker, maar vast staat wel dat Paul Anka nu ook met een eigen album vol duetten op de proppen komt.

Twaalf van de veertien nummers op “Duets” brengt hij samen met andere muzikale beroemdheden en de twee solonummers “Find My Way Back To Your Heart” en “Hold Me ‘Til The Morning Comes” vervolledigen dit begin april verschenen album.

Enkele opvallende tracks op deze plaat zijn “I Never Heard”, het al in 1983 samen met Michael Jackson gecomponeerde liedje dat later werd verbouwd tot de hitsingle “This Is It” die Jackson in 2009 in de top van de hitlijsten heeft gezongen. Ook het in 1998 samen met Celine Dion opgenomen nummer “It’s Hard To Say Goodbye” (zie video) staat op de tracklijst van deze “Duets”-plaat.

Na een muzikale carrière die al zowat 55 jaar duurt, heeft Paul Anka natuurlijk alle mogelijke wateren doorzwommen. Een paar vruchten van diverse samenwerkingen staan op “Duets”, zoals “Do I Love You (Yes, In Every Way)” met Dolly Parton, “Think I’m In Love Again” met Gloria Estefan, “Crazy” met Willie Nelson en “Pennies From Heaven” met de zeer populaire Michael Bublé.

Ook zijn versies van “This Is It” met Michael Jackson, “She’s A Lady” met Tom Jones en het postuum opgenomen duet “My Way” met zijn goede vriend Frank Sinatra kregen een prominente plaats op deze aangenaam beluisterbare plaat, een album waaruit blijkt dat de stem van Paul Anka met de jaren nog niets van zijn kracht en rijkdom heeft verloren.

Tegelijkertijd met de release van dit “Duets”-album zal er ook een lijvig boek met de opgetekende memoires van Paul Anka op de markt komen onder de titel “My Way: An Autobiography”, een werk dat u misschien kunt lezen terwijl u via de stereo van ’s mans wonderbaarlijke stemgeluid kunt genieten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Legacy Recordings
Distr.: Sony Music

video