YOUNG RIVAL – STAY YOUNG

Voor zanger-gitarist Aron D’Alesio, bassist John Smith en drummer Noah Fralick hoeft muziek maken helemaal niet als een ernstige bezigheid beschouwd te worden. Samen vormt dit trio sinds 2007 de Canadese indierockformatie ‘Young Rival’. Het uit Hamilton, Ontario afkomstige drietal bracht eerst een titelloze ep uit om in 2010 met hun even titelloze debuutplaat op de markt te komen.

Nu is er een vervolg op die eerste plaat klaargestoomd met het uit 13 songs samengestelde album “Stay Young”. Voor de eerste single “Two Reasons” uit deze cd besloten de heren van ‘Young Rival’ om de Amerikaanse kunstenaar James Kuhn uit Michigan te vragen of hij zijn gekende en bejubelde gezichtschildertechniek met lipsynchronisatie niet wilde toepassen op 25 aparte shots die gebruikt werden voor de opname van de bij deze single horende video. Het verkwikkende resultaat van die samenwerking kunt u op de bijgaande video bewonderen.

De complexloze rock and roll van ‘Young Rival’ is verfrissend, energiek en catchy. “Black Popcorn” is het eerste nummer en begint met een duidelijk van Roy Orbison’s “Pretty Woman” ontleende gitaarriff. Af en toe klinkt het harmonieuze zangwerk van dit trio ook als iets van ‘The Beach Boys’, vooral in nummers als “Nothing You Know Well” en in de leuke teenybopper-meezinger “Black Is Good”.

Of het deze band om hits te doen is kunnen we niet met zekerheid uitmaken, maar dat er hier op dit album enkele kanshebbers op een plaats in de hitlijsten staan is wel degelijk een feit. De al vermelde single “Two Reasons” hoort daar zeker bij, maar wij kunnen daarnaast enkel mits grote moeite onze voetjes stilhouden bij songs als het swingende “Better Things To Do” en “Valerie” of bij de melodieuze ballad “Night Song”.

Het nummer “Authentic” roept anderzijds weer wat herinneringen op aan de meer recentere rocksound van enkele Britse bands als ‘Oasis’ of ‘The Strokes’, maar onze voorkeur gaat bij ‘Young Rider’ toch eerder uit naar die onvolprezen sound van de sixties en de seventies die ze in de meeste van de tracks op “Stay Young” op perfecte wijze hebben neergezet.

Tot slot nog even vermelden dat deze groep in de maand mei naar België en Nederland komt voor enkele concerten. Als u dus eens live zou willen ervaren wat wij hierboven hebben proberen weer te geven, dan weet u via onderstaande agenda alvast waar en wanneer u op het appèl dient te zijn.

(valsam)

 

12 mei 2013: Les Nuits Botanique, Brussel
18 mei 2013: Supermarkt, Den Haag
20 mei 2013: Café Video, Gent

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: 62 TV Records
Distr.: PIAS Belgium

video