THE BELLE SOUNDS – THE BELLE SOUNDS

Een aanstekelijke melodie met catchy hooks doet het nog steeds goed in de hedendaagse popmuziek. Dat hebben zangeres en songschrijfster Noëlle Hampton en haar echtgenoot-gitarist André Moran van de uit Austin, Texas afkomstige formatie ‘The Belle Sounds’ maar al te goed begrepen, zoals moge blijken uit de eerste song “Bourbon On Your Lips” van hun titelloze debuutalbum “The Belle Sounds”.

Samen met albumproducer Neilson Hubbard op bas en piano en Evan Hutchings op drums en overige percussie probeert deze band zich een plaatsje te verwerven in de toch al zeer drukbevolkte muzikale wereld van Texas. Luisteren naar de elf songs op deze eerste plaat roept meteen vergelijkingen op met de sound van o.a. Rilo Kiley en Neko Case, vooral natuurlijk omwille van de vergelijkbare, engelachtige vrouwelijke leadzangpartijen.

Lekker in het gehoor liggende melodieën volgen elkaar in ijltempo op met als uitschieters het ritmische en repetitieve “Away Away”, een intrigerende popballad in “Cassiopeia”, een catchy maar zachtjes voortkabbelend “When We Were Young” en het dromerige maar heerlijk klinkende liefdesliedje “Island” waarop Glen Phillips, de zanger van nineties-rockgroep ‘Toad The Wet Sprocket’, in duet meezingt.

Verder is er ook de schitterende ballad “The Starry Eyed” waarop collega singer-songwriter Charlie Faye en zanger-componist Will Sexton komen meezingen. Deze laatste was een gewaardeerde songschrijver voor o.a. Joe Ely, Stephen Stills en Waylon Jennings en ook de broer van de wat meer bekende folkzanger Charlie Sexton. Hij zingt later ook nog mee met Noëlle Hampton bij het erg knappe nummer “Rockingham Lane”, dat een ode is aan de grote folkzangers uit vervlogen tijden en dat we u graag op bijgaande video ter kennismaking willen meegeven.

Noëlle Hampton heeft onder haar eigen naam eerder al vier albums uitgebracht, maar we denken dat ze met dit samen met haar echtgenoot opgezette project ‘The Belle Sounds’ stilaan klaar is voor een internationale doorbraak, die eerlijk gezegd niet meer dan oververdiend zou zijn. Luister zelf en geniet met volle teugen van deze mooie klanken.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video