NO SINNER  – BOO HOO HOO

“No Sinner” is een band uit de omgeving van Vancouver, CA, rond Colleen Rennison, Eric Campbell, Ian Browne en bassist Matt Camirand. Colleen Rennison (°1987) de frontdame, is een Canadese singer-songwriter en film / TV actrice. Ze is van Ierse, Schotse en Franse afkomst. Rennison begint haar filmcarrière in 1994 in Canada in de film “Max”. Hierna volgen enkele rollen in TV series en bijrollen in Amerikaanse films, naast o.a. Kathleen Turner en Joey Lauren Adams. In de film “The Story Of Us” uit 1999, van Rob Reiner is ze te zien als de filmdochter Erin van Bruce Willis en Michelle Pfeiffer. In 2008 volgt ze in New York een bijkomende acteeropleiding van twee jaren, aan de ‘Square Theater School’. In NY tekent ze een contract bij ‘Shady Records’, dat al na zes maanden, o.w.v. ‘andere muzikale visies’ al beëindigd wordt. Rennison verhuist terug naar Vancouver, waar ze Parker Bossley (ex “Hot Hot Heat”) ontmoet, haar eigen songs begint te schrijven en met de band “No Sinner” opstart (Detail: de naam van de band “No Sinner”, is haar eigen naam Rennison in omgekeerde lettervolgorde). De band is een rock / soul / blues band met als kern de drummer Ian Browne en gitarist Eric Campbell. Rennison en haar band schrijven de meeste nummers zelf. Hun eerste optreden dateert uit 2011. Gitarist / pianist Eric Campbell is met zijn negentien jaren, de jongste en de muzikale filosoof van de band. Drummer Ian Browne is door zijn werk voor ’Live Nation,’ het meest ervaren in de muziek business. Matt Camirand, de bassist, is niet aan zijn éérste band toe. Hij speelde al in de Canadese hardrock band “Black Mountain” waarvan hij de oprichter was,  de punk rock band uit Vancouver “Black Halos” en de rock band “Highway Kind”.  

Colleen Rennison – Eric Campbell – Ian Brown – Matt Camirand

Het debuut mini album van “No Sinner” heet zoals zijn EP-voorganger uit 2012 “Boo, Hoo, Hoo” en bevat negen tracks. Drie van de negen tracks zijn nog niet* eerder uitgebrachte nummers. Buiten de bassist Matt Camirand, spelen er ook nog twee andere bassisten mee op dit album (Parker Bossley op tracks 1-4, 6,7 en B. Ferguson op track 9).     1”Boo Hoo Hoo” [De opener van de EP is een opzwepende mix van jump blues en rockabilly; kortweg muziek die je in de meeste juke joints kan horen en waarvan je vrolijk wordt] – 2”Love Is A Madness” [Een nummer met een zware Motown bas onderbouw] – 3”Runnin’” [Achtervolgd worden met CCR swamp beats uit de jaren ‘60] – 4”If Anything” [Een zwoele sensuele aanklacht en pleidooi voor de liefde, met inclusief een waarschuwing van Rennison: “It’s a dirty business loving me / It’s going to be hard sometimes…”] –5”Work Song” * [Een cover van een nummer van jazz cornet speler Nat Adderley & Oscar Brown Jr. uit 1960; door velen in hun repertoire opgenomen en ook al eens gecoverd door Nina Simone] – 6”That’D Be The Day” [Veel droefenis in deze song, maar er is hoop wanneer je blijft liefste…] – 7”Rise Up” [Een gevoelige gospel song die langzaam opstijgt en daarna bevestigt] – 8”Devil On My Back” * [De muziek weerspiegelt in deze song de zware lasten die er moeten gedragen worden] – 9”September Moon” * [De afsluiter].

De muziek van de vrij jonge band “No Sinner” doet wat andere bands beogen: rebelleren tussen het aardse en het gewijde, het uitspelen van de priester tegen de duivel, kiezen tussen de zaterdagnacht of de zondagvoormiddag… m.a.w. kiezen voor de essentie van de rock & roll. Of, om het met de woorden van Colleen Rennison te zeggen: “To bridge the gap between class and trash”.

Eric Schuurmans

 

Line up:

Colleen Rennison: vocals
Eric Campbell: guitar, piano
Ian Browne: drums, backing vocals
& On bass::
P. Bossley (1-4, 6,7) - Matt Camirand (5,8) - B. Ferguson (9)
Organ::
D. Heming
& The horns::
K. Tang: trombone
L. Raymond: trumpet
M. Pratt: tenor sax
T. Sars: bari sax

 

Discography:

2012: “Boo Hoo Hoo” - EP with 6 tracks - indie label ‘First Love Records’
2012: “Boo Hoo Hoo” / “Love Is Madness” - 7” single
2013: “Boo Hoo Hoo” – debut (mini) album, with 6 old tracks and 3 new tracks

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Provogue Records

video