FERRIS & THE WHEELS – HOLLOW (EP)

Een ‘Ferris Wheel’ is de Engelstalige term voor een reuzenrad met gondola’s of cabines zoals we allemaal wel kennen van deze attractie die in o.a. Parijs, Londen en Wenen voor veel plezier zorgt.

Maar hier gaan we het hebben over ‘Ferris & The Wheels’, een in 2012 opgerichte folkrockgroep uit Nashville, Tennessee rond de 32-jarige singer-songwriter Geoff Ferris en zijn vaste vijfkoppige begeleidingsgroep ‘The Wheels’.

Deze formatie debuteert dezer dagen met een ep-tje “Hollow” waarop ze vijf door Geoff Ferris geschreven liedjes aanbieden. Ferris was in een vorig leven actief als leadzanger van de groep ‘Bad Axe’ uit Boston. In deze vijf songs nemen ‘Ferris & The Wheels’ de luisteraar gedurende 20 minuten mee op een roller coaster van indie folkrockmuziek tot grunge en zelfs hard rock.

Openingsnummer “Hold Your Tongue” is zo’n folkrocksong, terwijl de als eerste single uitgebrachte song “Can’t By Yourself” (zie video) een poppy lied met een boodschap is. Het handelt over een pestkop die op de speelplaats lik op stuk krijgt van de drie jongeren die hij op een middelbare school het leven zuur maakt.

Ep-titeltrack “Hollow” neigt dan weer in de richting van de wat steviger klinkende hard rock in de stijl van bands als ‘Nirvana’ en ‘Foo Fighters’. Deze laatste groep lijken we ook terug te horen in het volgende nummer “Let’s Get Into Something”. Maar afgesloten wordt er met een buitenbeentje door middel van de intimistische startende, maar daarna langzaam als een ‘Pink Floyd’-song openbloeiende rockballad “Allow Me”, een liedje waarin we het zangtalent van Geoff Ferris pas optimaal kunnen beluisteren.

Wellicht zal deze korte ep de aanzet vormen tot een volwaardig album dat we ergens in de loop van 2014 zullen mogen verwelkomen. Als ze ons dan een exemplaar zouden willen toesturen, dan kunnen ‘Ferris & The Wheels’ zeker weer op een allicht lovende Rootstime-recensie rekenen. Tot dan blijft het echter voort behelpen met het rocken op de dynamische muziek van de vijf tracks op deze “Hollow”.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

CD Baby

video