ALLYSEN CALLERY – MUMBLIN’ SUE

Allysen Callery is een Amerikaanse folkzangeres uit Bristol, Rhode Island die in 2007 debuteerde met het in eigen beheer uitgebracht album “Hopey” dat drie jaar later een opvolger kreeg via de plaat “Hobgoblin’s Hat”. Daarna volgden er nog twee ep-tjes “Winter Island” (2011) en “The Summer Place” (2012), maar nu presenteert zij met gepaste trots haar vijfde album, een volwaardige studioplaat die “Mumblin’ Sue” als titel heeft gekregen.

In Amerika kunt u deze plaat ook als cd kopen maar door de release in Europa via het Duitse platenlabel ‘JellyFant Records’ zal dit album hier enkel als 12” vinylplaat te verkrijgen zijn. Allysen Callery brengt op deze plaat tien liedjes die bij de luisteraar zeker goede herinneringen zullen oproepen aan de typische akoestische folkliedjes die in de jaren ’60 en ’70 door zangeressen als Joni Mitchell of Sandy Denny werden aangeboden.

Deze zangeres begeleidt zichzelf bij de nummers op haar akoestische gitaar, zonder enige verdere toevoeging van andere instrumentatie. Daardoor krijgt het album een uiterst intiem karakter en lijkt het alsof Allysen Callery deze liedjes voor u persoonlijk in uw huiskamer staat te zingen. Negen van de tien songs zijn geheel eigen composities, maar met “Long Black Veil” brengt zij een geslaagde coverversie van het nummer dat al in 1959 door countryzanger Lefty Frizzell regelrecht in de muziekgeschiedenis werd gezongen.

Veel variatie zit er niet echt in de liedjes op “Mumblin’ Sue”, vooral door de solistische en intieme aanpak van Allysen Callery. Het op bijgaande video te beluisteren liedje “Lily Of The Valley” kan dan ook als representatief voor de gehele plaat beschouwd worden. Andere aan te bevelen tracks zijn opener “In Your Hollow”, “My Carolina”, “Long Black Veil”, het met heel mooi gitaarspel instrumentale nummer “Your Minnesota Sunrise” en het vertelde verhaal in de slotsong “Your Skin Does Not Lie”.

Deze echtgenote en moeder van een lieve dochter zingt haar luisterliedjes op een breekbare en voorzichtige wijze en daar is echt niets mis mee. Je moet er voor de beluistering alleen vooraf een rustig moment en dito omgeving voor uitkiezen en dan zult ook u met veel genoegen deze tijdloze liedjes tot u laten komen.

(valsam)

Lily of the Valley from brett davey on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

facebook

CD Baby

Label: JellyFant Records

video