WEATHER MUSIC – WEATHER MUSIC

Of ze zo onvoorspelbaar is als het grillige weer weten we niet, maar er moet toch ergens een goede aanleiding geweest zijn voor de Zweedse singer-songwriter Susanne Trolleberg uit Sandviken in het noorden van Zweden om haar muzikaal project in 2009 om te dopen tot ‘Weather Music’.

Toen was dit nog een echt éénvrouwsproject, maar nu is dit uitgegroeid tot een volwaardige groep met drie extra muzikanten: Fredrik Andersson, Axel Widmark en Dan Hedmark. In 2012 werd er een eerste ep uitgebracht onder de titel “Out Of Line”.

Zeven van haar zelf gecomponeerde songs heeft ze nu samengebracht op een eerste volwaardige debuutplaat die toepasselijk ook “Weather Music” werd genoemd. Die muziek is vooral onder te brengen in de categorie pop, maar vertoont hier en daar ook wel wat invloeden uit de jazz en folk.

De openingstrack “Incredible” is een behoorlijk rockende song die als eerste single werd uitgebracht, gevolgd door een meer naar pop neigende nummer dat “Fire Around” noemt en dat zachter en rustiger wordt gebracht. De stevige rocksound wordt nadien echter snel terug boven gehaald voor het nummer “Violent Dreams”.

Maar dan gaat Susanne Trolleberg de meer emotionele toer op met de popballad “Forget” waarin ze laat horen dat ze ook in deze stijl vocaal uitstekend haar kunnen wil bewijzen. “Cowboy Song” vinden wij eigenlijk het zwakste nummer op deze plaat, maar dat zet de band meteen terug recht in de song “Fasting”.

Afgesloten wordt er met de Zweedstalige song “Kallsup Med Salt” die met een fluitende band begint en waarin de zangeres ons blijkbaar koude soep met zout probeert te serveren. Persoonlijk heb ik mijn soep echter liever warm opgediend. Wij zijn hier dan jammer genoeg ook niet al te enthousiast over deze plaat van het Zweedse kwartet.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Ellen Records

Info: Birds Will Sing For You