JIM GUSTIN & TRUTH JONES  – CAN’T SHET A TEAR

Jim Gustin uit California is gitarist en singer-songwriter. In de voorbije dertig jaren, is hij vooral opgetreden in de omgeving van L.A.. Bedoeling van Jim Gustin is om tijdens de optredens en met zijn muziek, op de éérste plaats waarachtig over te komen. Vandaar dat de eerste keuze voor de naam van zijn band “The Truth” is. Probleem is dat deze naam al heel vaak en veel eerder gebruikt is… “Jones” is aan de naam “Truth Jones” toegevoegd, om het begeren, het verlangen naar de waarheid te accenturen en het laat ook uitblijken, dat er verwezen wordt naar iemand. “The Truth” is opgericht in 2000, met Jim Gustin als zanger en gitarist, Jeri Goldenhar als co-vocaliste, Chris Baurer als gitarist en zanger, Burke Greer als bassist en zang en Jim Sipotz als drummer. Jessica Baurer trouwt met Chris en wordt ook zangeres en is de dochter van Jeri Goldenhar. Stephen Semola is keyboardspeler en zingt en Chuck Goldenhar, de man van Jeri Goldenhar, speelt mondharmonica. De band treedt vaak op in clubs en bars, bij vieringen en tijdens benefiet avonden.

Het debuut album van Jim Gustin “Can’t Shet A Tear” is geproduced door blues veteraan Terry Wilson (Teresa James, Eric Burdon, Paul Kossoff, Ana Popovic). De “Truth Jones Band” krijgt hier extra ondersteuning van enkele gasten als Teresa James (keys, backings), Terry Wilson (bas, keys, gitaar en zang), Ed Winquest (keys), Jim Scimonetti (bas), Richard Morrison (bas)  en John “Rabbit” Bundrick (keys) (“Free”, Roger Waters, “The Who”).    

1”I Gotta Sing” [Een uptempo nummer met een groovy baslijn en Teresa James als backing] – 2”Can’t Shet A Tear” [De titelsong waarin Gustin zijn vocale kwaliteiten (met pieken van het kaliber Joe Cocker) opnieuw etaleert naast zijn knappe gitaarsolo’s] – 3”No Faith In Forever” [Gustin zingt de lead vocals samen met Jeri Goldenhar, met in de achtergrond, de zwoele klanken van de sax van Jim Scimonetti en de orgel van Ed Winquest?] – 4”If God Made Something Better” [Een blues groove van en door Gustin] –5”Beauty For Ashes” [Na de intro op dobro gitaar neemt Gustin ons mee, in zijn strijd om uit het verdriet te geraken, na het overlijden van zijn zoon op Kerstavond – Inde song horen we ook een geweldige gitaar solo van Chris Bauer] – 6”Why, Why, Why?” [In deze rock ballade zingt Gustin overtuigend knap, begeleid door Chuck Goldenhaar op mondharmonica] – 7”Good-Bye” [Vocaliste Jeri Goldenhar overtuigt in deze vettige Texas shuffle] – 8”My Baby Just Left Me Again” [Met Scimonetti op klarinet en Teresa James achter de piano, wordt je meegenomen voor een wandeling in New Orléans] – 9”Fill Up My Soul” [Een funky gitaar, een strakke beat van de drums en de geweldige orgel grooves van Ed Winquest, zorgen voor de juiste sfeer doorheen deze R&B song en de zang van Jeri Goldenhar] – 10”You Never Give Up On Me” [Een rustig country nummer van Jim Gustin, dat hij schreef voor de Moederdag van zijn eigen moeder] – 11”You Answer Me” [Veel wah – wah gitaar effecten zijn al vanaf het begin te horen in deze funky rocker, die opgesierd wordt met aantrekkelijke backings] – 12”Life Is Hard, Live With It” [T.James / L.Wilson / T.Wilson / Deze klassieker van Teresa James wordt door Gustin getransformeerd en ingekleed in een rocker met ballen] - 13”What Do You See In Me?” [Een gevoelige rustige ontspannen ballade, gezongen door Jeri Goldenhar, met de flair en uitstraling van Etta James…] – 14”Say Amen” [Afsluiten doet Gustin met een geweldige gospel, die eindigt op volle kruissnelheid].

Jim Gustin debuteert op zijn éérste album met een uitgebreide mix van rock, blues, country, gospel, R&B en soul. Een echte uitgesproken stijl meten ze zich zelf niet onmiddellijk aan, als het maar echt en waarachtig overkomt. Op het album schittert Jim Gustin vooral door zijn krachtige zang, knappe melodieën en de sfeer die zijn nummers uitstralen. Voor een ontspannen avond, met de juiste mensen, is deze muziek de juiste keuze. Jim Gustin is de ‘truth’.

Eric Schuurmans

 

Line up:

Jim Gustin: vocals, guitar
Jeri Goldenhar: vocals
Chris Baurer: guitar
Burke Greer: bass
Jim Sipotz: drums
Jessica Baurer: vocals
Chuck Goldenhar: harmonica
& the additional musicians:
Terry Wilson: bass, keys, guitar & vocals (4,6,12)
Teresa James: keys & backing vocals (1,4,8,12)
John “Rabbit” Bundrick: keys (3,6)
Ed Winquest: keys (1,9,14)
Jim Scimonetti: horns (3,8)
Richard Morrison: bass

 

Discography:

2013: “Can’t Shed A Tear” – debut album

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

 Info: Frank Roszak Promotions.

video