THEA HOPKINS – LILAC SKY (EP)

In tegenstelling tot haar twee vorige platen “Birds Of Mystery” uit 2001 en “Chickasaw” uit 2007 gaat de zangeres en songschrijfster Thea Hopkins uit Boston, Massachusetts op haar derde plaat - de ep “Lilac Sky” - nog meer dan voorheen op zoek naar een goed klinkende melodie bij de zes liedjes die op dit schijfje werden opgenomen.

Kenners onder u weten misschien nog dat Thea Hopkins de auteur was van het nummer “Jesus Is On The Wire” dat in 2004 door folktrio ‘Peter, Paul & Mary’ in de hitlijsten werd gezongen en een plaatsje kreeg op hun album “In These Times”. Haar reputatie als tekstschrijfster indachtig besteedde deze van Cherokee-Indiaanse oorsprong zijnde artieste ook heel wat aandacht aan de woorden die ze bij deze liedjes bedacht, inhoudelijk betekenisvol en creatief melodieus.

Met haar unieke stemgeluid werkt ze zich moeiteloos door songs als “Might’ve Stayed In Memphis”, de uptempo gebrachte titeltrack “Lilac Sky” (zie video) en de vlotte countryliedjes “Down By The Water” en “Whatcha Gonna Do?”.

Vier songs op deze ep werden door Thea Hopkins zelf gecomponeerd en de twee overige nummers koos ze uit het repertoire van andere notoire vrouwelijke singer-songwriters. Zo brengt ze een sterk persoonlijke interpretatie van “When I Find My Life” van Marianne Faithfull, die dat nummer zelf voor het eerst bracht op haar cd “A Perfect Stranger: The Island Anthology” uit 1998.

Helemaal tegen de door de titel gecreëerde verwachting in is de tweede cover “Do Your Best For Rock And Roll” geen lekker swingend liedje, maar een schitterende, ingetogen gezongen jazzy pianoballad. Het is volgens ons dan ook de beste song op deze ep, alleszins een liedje dat meteen na de eerste beluistering op onze iPod geplaatst werd. Het is een nummer dat geschreven werd door Teddy Thompson en zijn moeder Linda Thompson. De ex-vrouw van Richard Thompson nam deze song op voor haar album “Versatile Heart” uit 2007. Het prachtige pianowerk bij dit liedje is afkomstig van Tim Ray, een man die zijn sporen verdiende als begeleider van Lyle Lovett.

Een dijk van een stem, eigen composities om ‘u’ tegen te zeggen en met veel liefde geselecteerde liedjes om te coveren, dat is onze eindconclusie over “Lilac Sky” van Thea Hopkins. Met de wens dat we spoedig een volgende full cd van haar mogen tegemoet zien sluiten we ons verhaaltje over deze ep hiermee tevreden af.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info: G Promo PR

video