DAVID FRANCK KELLER – SICK OLD WORLD

David Franck Keller is een in de Deense hoofdstad Kopenhagen wonende allround muzikant wiens debuutalbum “A Long Way From Minneapolis” we hier bij Rootstime in november 2011 mochten recenseren. Twee jaar na datum is er een opvolger voor die eerste plaat tot stand gekomen met het tien songs tellende album “Sick Old World”.

De helft van de liedjes op deze nieuwe cd zijn volledig eigen composities van David Franck Keller en de andere helft zijn liedjes uit het publieke domein die hij van een geheel eigen interpretatie heeft voorzien. De songs werden al eind 2010 en begin 2011 opgenomen in een Parijse studio waar deze muzikant in die tijd nog woonachtig was. Waarom het resultaat van dat opnamewerk nu pas in cd-vorm verschijnt, is ook voor ons nog steeds een onbeantwoorde vraag.

Alle instrumenten op deze tracks nam David Franck Keller zelf voor zijn rekening met uitzondering van drums waarvoor Roberto Pisanu bijsprong en accordeon dat waar nodig door Sébastien Duhaut werd ingespeeld. De nu 32-jarige Keller is een singer-songwriter die volgens ons knappe liedjes kan componeren, maar die door de band genomen over een wat te vlakke stemgeluid beschikt en af en toe zelfs op het randje van vals zingen balanceert.

Bij de betere nummers op “Sick Old World” noteerden wij de door accordeon begeleide ballad “All My Pretty Ones”, de folktraditionals “Banks Of The Ohio” en “Whiskey In The Jar” en titeltrack “Sick Old World” dat een langzaam binnensluipende, maar zeer catchy song blijkt te zijn die in het geheugen blijft hangen. Maar de enige song die echt over de mogelijkheden beschikt om een instant klassieker te worden is het mooie slotnummer “Fallin’ (To Get Back To You)”, een melancholische liefdesballad waarin een heel knap instrumentaal intermezzo op slidegitaar ingekapseld zit.

(valsam)

 

Artiest info
Website