GERRY GRIFFIN – THE PASSAGE OF TIME

In het licht van het bekende gezegde ‘de tijd gaat snel, gebruik hem wel’, hebben we “The Passage Of Time”, de nieuwe cd van de nu 65-jarige muziekveteraan Gerry Griffin in de speler geduwd om kritische naar de tien songs te luisteren en u daarna deze recensie klaar te stomen.

De Canadese singer-songwriter Gerry Griffin heeft zijn hele leven al muziek gemaakt en gebracht, de ene keer als soloartiest en een andere keer als lid van een groep (o.a. rockgroep ‘Cain’ en bluesformatie ‘The Blue Angels’). Zijn eerste soloplaat “Hour Glass” kwam er nochtans pas in 1996, na een periode van 2,5 jaar doorgebracht te hebben in een Noord-Afrikaanse en een Spaanse gevangenis na een onterechte veroordeling wegens drugsbezit. Al die frustraties en minder fraaie ervaringen had hij in de songs op dat album van zich af geschreven.

In 2010 kwam er dan een tweede cd “Moment To Moment” waarop hij vocale en instrumentale bijstand kreeg van zijn levenspartner Heather Houston, die ook nu weer aan zijn zijde stond bij de opname van zijn derde soloalbum “The Passage Of Time”. Deze plaat werd in de ‘Renegade Music Studio’ opgenomen, de in 2002 door Gerry Griffin opgestarte ‘home studio’ in Val-des-Monts, een klein stadje in de Canadese regio Quebec.

De muzikant met de lange witte haren heeft voor deze nieuwe plaat zitten grasduinen in zijn oudere composities, want de songs “Just A Little Bit Of Rain”, “Here’s To The Boys”, “I Can’t Believe (I Could Fall In Love Again)”, “The Ultimate Solution” en “One Night In A Hotel” stammen allemaal uit de periode van 1988 tot 1991 en “The Passage Of Time” en “Not Noticing” zijn er al sinds 1999.

Drie nummers zijn het resultaat van zijn schrijfwerk in deze 21e eeuw: “That’s What Friends Are For” (2001), “War” (2006) en het op bijgaande video samen met zijn partner Heather Houston op Appalachian dulcimer gebrachte “The Eye Of The Storm”, een song die hij in 2010 heeft gecomponeerd. Ook Gerry’s dochter Cara doet mee op een aantal nummers als backing vocaliste.

Gerry Griffin’s muziek is geen voorbeeld van eenvoud of gemakkelijk verteerbare liedjes. Je moet echt wat moeite doen om in de knap gestructureerde nummers te komen, maar eens dat het geval is, dan ga je het werk van deze Canadese muzikant alsmaar meer appreciëren. Voor ons is “The Passage Of Time” een geschikt album om in de achtergrond af te spelen terwijl je één of ander boek aan het lezen bent.

(valsam)
“Canadian singer-songwriter Gerry Griffin’s music on his third record ‘The Passage Of Time’ is not so simple or easy to absorb. You really need to do some efforts to get into the right spirit of these well crafted compositions? Once done, you will appreciate the work of this musician more and more.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video