GERAINT WATKINS – MOSQUITO VOL. 2 (EP)

Vorige maand nog kon u hier een recensie lezen over de ep “Mosquito Vol. 1” van de Britse pianist en accordeonist Geraint Watkins, een muzikant die in zijn lange carrière furore maakte door mee te spelen op diverse platen van mensen als Elvis Costello, Paul McCartney, Van Morrison, Bill Wyman’s Rhythm Kings en Nick Lowe. Voor beide laatste bands treedt Geraint Watkins sinds meerdere jaren als vaste begeleider op bij live optredens.

De vier liedjes op die EP waren al gauw gedaan en we haalden in die recensie al aan dat we vurig hoopten dat er spoedig een “Mosquito Vol. 2” zou komen. En onze wensen werden meteen vervuld want hier is die opvolger met vier nieuwe, door de 62-jarige Geraint Watkins zelf gecomponeerde songs al op onze tafel beland.

Het is eigenlijk een gewone voortzetting van waar “Mosquito Vol. 1” ophield met aan het prille begin een zachte countryballad “Shine”. Daarna horen we Geraint Watkins aan het werk achter de piano in het jazzy nummer “Shaky Tree”. De Braziliaanse bossa nova-song “Mosquito” (zie video) krijgt een uiterst Latijns-Amerikaanse orkestratie met o.a. trompetgeschal en bijhorende percussie. En het slotnummer “This Old Fashioned Love” brengt hij in de relaxte stijl van grote crooners als Dean Martin, Frank Sinatra of Sammy Davis Jr.

Daarmee zullen we het tot nader order weer moeten doen, want deze vier liedjes zijn in een wip voorbij en doen ook nu weer hopen dat Geraint Watkins binnenkort toch eens met een volwaardige cd op de proppen zal komen die van begin tot einde gevuld is met dergelijke nummers. ‘Wait And See!’

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jungle Records
Info: Rough Trade

video