SOUR DIESEL TRAINWRECK - BITTER COLD BLACK

De country / rootsrock formatie "Sour Diesel Trainwreck" laat ons op hun debuut “Bitter Cold Black” kennismaken met negen van hun energieke songs. De band ontleende zijn naam aan die van enkele bijzonder krachtige weed variëteiten is me verteld, maar verwacht in hun sound niets van dat alles. Geen dromerige of lichtjes "high" klinkende toestanden hier dus, maar wel in hoofdzaak recht-voor-de-raapse, stevige rocksongs.

Het geluid van "Sour Diesel Train Wreck" herinnert me namelijk wat aan een van mijn favoriete bands van heel wat jaartjes geleden, namelijk The Outlaws. Voor de wat jongere lezers: een van de eerste bands die het begrip "Southern Rock" vooral eind jaren zeventig wist groot te maken. Nummers als "Lost", "Never Coming Back" en "Light Of Day" gaan wat in dezelfde richting, al ligt hier de nadruk iets minder op de gitaren. Dat is inderdaad een hele tijd geleden ondertussen, wat meteen aangeeft dat er voor dit genre toch nog altijd plaats is, alleen heette het vroeger gewoonweg Southern Rock en nu wat hippere Altcountry of Americana.

Met de opener "90 Days To Mexico" is meteen de toon gezet voor het robuuste country-rock geluid dat deze band uit Mesa, Arizona ons brengt. Voor de opnames trokken ze naar de plaatselijke "Pyramix Studios" van groepslid / gitarist Duane Woods, die tevens de cd inblikte, samen met zanger: leadgitarist en producer Jeremy Graham. Ook een song als het stevig rockende "Lost" (video), dat samen met Jeremy Garr werd geschreven, maakt van dit debuut een boeiende eerste kennismaking.

"Sour Diesel Trainwreck" is voortaan dus een groepsnaam om te onthouden, niet meer alleen voor de pot-heads en vrienden van het geestverruimende spul. Vanaf nu dus ook voor liefhebbers van betere Altcountry en Americana. Ook de wat ingetogen, maar sterke song waarmee ze afsluiten: "A Little While" bevestigt dat nogmaals. Dat alles maakt van "Bitter Cold Black" een behoorlijk indrukwekkend debuut van deze veelbelovende nieuwe Amerikaanse band.

(RON)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video