DAVE ARMO – POETS ON THE WALL

Dave Armo was amper 5 jaar oud toen zijn ouders hem een cassette in de handen duwden met daarop liedjes van hun idool Bruce Springsteen, wellicht met de hoop om de muzikale voorkeur van hun kind te kneden in dezelfde muziekrichting als die van ‘The Boss’.
De jeugdjaren van deze in de baai van San Francisco opgegroeide jongeman bestonden dan ook vooral uit het urenlang tokkelen op een akoestische gitaar in de hoop er een iets of wat aanvaardbare melodie uit te distilleren voor wat later een eigen compositie als singer-songwriter moest worden.

Een nieuwe ‘Springsteen’ is Dave Armo niet geworden, maar hij heeft in zijn huidige woonplaats in Los Angeles wel een aantal heel knappe liedjes geschreven en opgenomen voor zijn derde album “Poets On The Wall”, de opvolger van debuutplaat “Late Night Conversations” uit 2004 en “A Leaf In The Breezeway” uit 2007.

Twaalf eigen composities kregen een plaats op deze nieuwe plaat en van de tracklist onthouden wij vooral de volgende songs: openingslied “May This Time Never End”, het wat bombastisch klinkende “It Has Been So Cold In California”, het contrasterend zeemzoete “Destination Estimation” en het romantische titelnummer “Poets On The Wall”.

Onze topsong uit deze plaat is echter “Lovers On The Beach” dat sterk wordt gezongen door Dave Armo en een catchy melodie heeft met knap werk op mandoline door gastmuzikant Rich McCulley. Twee andere bijblijvende nummers uit dit album zijn de akoestische pianoballad “Not Too Old” en het aanstekelijke liefdesliedje “On The Outside” waarop Laura Disharoon mooie harmony vocals zingt.

Omdat hij van zijn muziek alleen (nog) niet kan leven is Dave Armo dagelijks in de weer als advocaat, maar tussen de zittingen en de vele wetteksten door schrijft hij in alle rust zijn eigen poëzie die hij nadien op muziek plaatst en zo liedjes creëert voor zijn soloplaten, zoals nu op het album “Poets On The Wall”.

Mits wat meeval geraakt hij misschien wel in de spotlights en kan hij zijn toga voor een tijdje opbergen. Hij mag zich dan voornamelijk op het optreden en het zingen van zijn liedjes voor een live publiek gaan concentreren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby