DAVID LEMAITRE – LATITUDE

Grasduinend in de uitgebreide platencollectie van zijn vader leerde singer-songwriter David Lemaitre de melancholische Amerikaanse folk- en rocksongs kennen die de jaren ’60 en ’70 kleurden. Deze in La Paz uit een Boliviaanse vader en een Chileense moeder geboren muzikant verhuisde een kleine tien jaar geleden naar Europa en vestigde zich in Berlijn waar hij de meer Westerse muziek leerde appreciëren.

Uit al die invloeden distilleerde hij zijn eigen sound en de nu 28-jarige David Lemaitre presenteert met “Latitude” zijn debuutalbum als soloartiest. De eerste single uit die plaat is het vrolijke “Megalomania” waarmee de reeks van elf songs op deze cd ook begint.

Volop experimenterend met geluiden en klanken bouwt hij zijn eigen songs uit tot wat wij op “Latitude” aangeboden krijgen. Het nummer “Spirals” doet denken aan Jack Johnson en de song “Magnolia (Girl With Camera)” (zie video) laat deze muzikant van zijn melancholische en romantische zijde zien.

In andere nummers zingt hij in een elektropopsong over “The Incredible Airplane Party” waarin een feestje in een vliegtuig zonder piloten plaats kan vinden of over zijn bewondering voor het creatieve werk van de Franse diepzee-expert “Jacques Cousteau”.

Nummers als het fijngevoelige “Olivia”, “Six Years” en “Valediction” zijn daarnaast minimalistische, akoestische liedjes waarin het geëxperimenteer met klanken de overhand neemt over het zangwerk. Aan het einde van de tracklijst van deze debuutplaat brengt David Lemaitre een eerbiedwaardige cover van het nummer “River Man” van singer-songwriter Nick Drake. Daarmee geeft hij ons ook meteen een hint naar wie zijn muzikale carrière tot op heden misschien wel het meest heeft beïnvloed.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: [PIAS] Recordings

video