THE LOST SOULS CLUB – HIGH NOON (EP)

‘The Lost Souls Club’ is een Britse rockgroep uit Southampton bestaat uit Jon Tufnell, Simon Jackson, James Freemantle en Jon Lamont en een formatie die zweert bij rock’n’rollmuziek waarin de elektrische gitaren een hoofdrol spelen.

Het in 2010 geformeerde kwartet heeft net een vijf songs tellende ep op de markt gebracht onder de titel “High Noon” met daarop enkele behoorlijk psychedelische rocksongs zoals openingstrack, garagerocker en eerste single “Romeo” (zie video) en het naar werk van een groep als ‘The Jesus And Mary Chain’ refererende nummer “Kiss Away The Sun”.

Het derde nummer op deze ep is “Shoot Me Down” en incorporeert heel wat mysterieuze klanken, gitarendistorties en soundeffecten. De meer rauwe rock’n’roll-sound wordt nagestreefd in het energieke nummer “We’re All Gonna Die Anyway”, dat rond het thema ‘fuck this world’ draait en ons wil overtuigen om hier en nu van de dag te genieten, in plaats van ons zorgen te blijven maken over een niet te controleren toekomst.

Met de rockballad “I Know I Spoke Too Soon” zijn we dan al aanbeland bij het laatste nummer op de ep “High Noon”. Dat is een song waarin het meest aandacht wordt geschonken aan de melodie en aan keurig verzorgde zangpatronen. Het is volgens ons eveneens het meest commerciële nummer van deze plaat en misschien ook wel een richtlijn voor het werk dat deze band wellicht nog in de loop van dit jaar op een eerste volwaardige studioalbum zal presenteren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: C-Sounds

video