HOUSE OF WOLVES – FOLD IN THE WIND

‘Villa Lobos’ is Spaans voor ‘huis van wolven’ of in het Engels ‘House Of Wolves’. Dat is de ironie die de Amerikaanse singer-songwriter Rey Villalobos in zijn muzikale soloproject heeft gestoken toen hij onder die groepsnaam op de proppen kwam met het album “Fold In The Wind”.

Op de plaat staan elf eerder akoestische songs die Rey Villalobos heeft gecomponeerd en die hij met zijn zachte, speciale stem heeft ingezongen. Op het eerste gehoor zijn dit vrij donkere nummers die best niet gespeeld worden voor mensen die met een opkomende depressie worstelen. Toch zit er ook een behoorlijke portie romantiek in de poëtische liedjes op deze cd.

Op bijgaande video kunt u luisteren naar de titeltrack “Fold In The Wind” die op zeer minimalistische wijze wordt gebracht door Rey Villalobos met enkel een akoestische gitaar in aanslag. Ook voor “There She Goes” en “Waves” wordt de instrumentatie beperkt tot wat getokkel op de snaren van de akoestische gitaar.

Voor een aantal andere liedjes op deze plaat nam hij plaats achter de vleugelpiano, zoals bij het romantische openingsnummer “50’s” waarin verlangend naar de gouden jaren ’50 wordt gereflecteerd of bij de eveneens subtiel gebrachte nummers “Acres Of Fire”, “Follow Me” en slotsong “Flight”.

In het kwetsbaar gebrachte nummer “Jealousy” zitten frustraties, pijn en immense treurnis vervat en er straalt ook geen greintje vrolijkheid af van het melancholische liedje “Love Labored Lost” waarin de trompet van Cory Grant voor een nog zwaarder wordend gemoed komt zorgen.

Boven dit alles staat dat de elf songs allemaal van een piekfijn arrangement werden voorzien door producer John Askew, die eerder ook al samenwerkte met o.a. ‘The Dodos’, Neko Case en Alela Diane. Fans van artiesten als ‘Bon Iver’ of iemand als Damien Jurado zullen zeker ook plezier beleven aan de liedjes op het album “Fold In The Wind” van Rey Villalobos oftewel ‘House Of Wolves’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fargo Records
Info: [PIAS]

video