ALEXANDRA HIGGINS – SESSIONS WITH TONY

Tony Perrino is een muzikant uit Saratogo, New York die zich vooral bekwaamde in het pianospel en het spelen op zijn ‘Hammond B3’-orgel. Hij is de ‘Tony’ in de titel van het solodebuutalbum “Sessions With Tony” van zangeres Alexandra Higgins uit Johnstown, New York. Zij was dan weer sinds vier jaren actief als zangeres bij de formatie ‘Road To Oblivion’ waarvoor ze ook liedjes voor hun drie uitgebrachte albums heeft geschreven. Toen die band op non-actief ging, besloot Alexandra Higgins om liedjes voor zichzelf te componeren voor haar eerste soloplaat, hetgeen uiteindelijk twaalf nummers heeft opgeleverd die nu op deze cd “Sessions With Tony” te beluisteren zijn.

De thema’s op haar liedjes handelen over de liefde en relaties, alsook over de daarbij opduikende problemen, maar eveneens over gelukkig zijn met de dingen van elke dag. Uit haar songteksten blijkt meestal een positieve levensingesteldheid. Naast haar bezigheid als zangeres en songschrijfster is Alexandra Higgins ook creatief bezig met schilderen en beeldhouwen.

De zangstijl van Alexandra Higgins wordt vergeleken met ‘Cowboy Junkies’, Beth Orton en Carole King. Maar dat is volgens ons niet helemaal terecht voor de meeste nummers op dit album. Wij horen vooral knap gecomponeerde liedjes, echter zonder één of andere uitschieter waar te nemen op de tracklist van “Sessions With Tony”.

De songs die in aanmerking zullen komen om nog een opnieuw te worden gespeeld zijn het op iets van ’10.000 Maniacs’ lijkende openingsnummer “Our Last Kiss” en “Garden Of Eden”, countryrocker “Done Listening”, pianoballad “Two People”, emonummer “No Man Of Mine” en slotsong “Faded Dreams”. De meeste instrumenten die ter begeleiding van de liedjes op deze plaat werden gehanteerd, werden bespeeld door Tony Perrino, die bovendien ook de productie van dit album voor zijn rekening nam.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby