MELINDA ORTNER – I WANNA BE OK

“I Wanna Be OK” zegt de in Los Angeles gebaseerde zangeres en songschrijfster Melinda Ortner in de single (zie video) en titeltrack van haar recent verschenen album. Afgaand op de foto’s op haar plaat en ook op haar website lijkt er trouwens helemaal niets mis te zijn (integendeel zelfs) met deze bijzonder knap ogende jongedame, die in het voorbije jaar al enkele ‘Awards’ op haar palmares kon bijschrijven.

Vorig jaar verscheen haar eerste plaatje “Strangers” als een ep-tje op de markt en het twaalf songs tellende debuutalbum “I Wanna Be OK” is haar eerste full-cd die ze in de zomer van dit jaar tijdens een uitgebreide tournee in Europa zal komen voorstellen.

Deze plaat begint met het poppy “Wait Another Day” dat wel wat weg heeft van het werk van de Belgische formatie ‘Hooverphonic’. Dan volgt de titeltrack “I Wanna Be OK” en ook de vier tracks van haar ep “Strangers” kregen opnieuw een plaats op dit album: “Wait Another Day”, “Strangers”, het bitterzoete “Sweet Little Lies”, “Somethin’ Sorry”.

Dit hoeven echter niet de voortekenen van muzikale bloedarmoede te zijn want tussen de resterende tracks vinden we nog wel enkele leuke nummers terug. Vooral het uptempo rockende “Jezebella” kan op onze goedkeuring rekenen, net als het stevige rocknummer “The Beauty In Me” en het aan Regina Spektor herinnerende “Say Those Things”.

Melinda Ortner wordt in de vakpers ook wel eens vergeleken met singer-songwriter Aimee Mann en dat zou best wel eens gebaseerd kunnen zijn op de sound die ze brengt in nummers als “When You’ve Got It All” en in het emotioneel en gevoelig gezongen akoestische slotliedje “Maybe”, onze favoriete track op “I Wanna Be OK”. Deze jongedame en haar debuutplaat zijn wat ons betreft beiden meer dan OK. Enkel nog even afwachten of ze dit ook zal kunnen bevestigen in een tweede album.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Ziggy Popular Music

video