LONG TALL DEB - RAISE YOUR HANDS

Long Tall Deb, artiestennaam voor ene Deb Landolt, begint stilaan heel wat te betekenen in de wereld van de roots- en meer specifiek de bluesmuziek. Dat merk je al meteen, wanneer je bij het bekijken van de credits en vooral de gastenlijst tal van bekende namen ziet opduiken. Zo speelt bijvoorbeeld Sean Carney gitaar op een aantal tracks, net als J.P Soars, Damon Fowler en komen ook topmuzikanten als Jimmy Thackery, Victor Wainwright, Reese Wynans en Roomful Of Blues (clip) een handje toesteken, en dan noem ik maar enkele van de vele bekende gasten op deze cd, te veel om op te noemen.

Toen we met haar kennis mochten maken via haar uitstekende debuut "Diamonds On The Desert Floor" wisten we al meteen dat we met een talentvolle nieuwe bluesdiva te maken hadden. Met haar opvolger "Raise Your Hands" bevestigt deze letterlijk en figuurlijk "grote" dame uit Columbus, Ohio dat nu volledig.

Zoals ook op haar debuut is de nieuwe cd gevuld met hoofdzakelijk eigen werk, al hielpen ook toetsenman John Popovich, Melvin Powe en Sean Carney en producer Dave Clo een handje. Twee covers maar: eentje van de erg onderschatte en volgens ons te onbekende Ian Moore, zijn “Muddy Jesus” zorgt hier voor een hoogtepunt op de cd, en de rustige afsluiter is "New Coat Of Paint" U waarschijnlijk wel bekend van Tom Waits.

De cd opent funky en een beetje ondeugend met "What Would A Good Woman Do?", een "sassy" talking- blues, waarin Deb een beetje bekvecht met haar, zo te horen, waardeloze partner. Een beetje in die stijl gaat het daarna verder met het veelzeggende "Hush Your Mouth". Geen dame om zonder handschoenen aan te pakken dus, dat merk je al meteen.

Een ander hoogtepunt is de langzamere track "Let Get Lost", prachtig gebrachte, een rustige en sfeervolle song en een van de sterkere op de cd. Ook de twee daarop volgende nummers : "The Last Time en "Coa Breeze" zijn eerder ingetogen, langzame tracks. Op de rest van de cd echter gaat het er meestal lekker stevig en rockend aan toe. Verassend origineel is tenslotte het heerlijke "To Find His Home", dat na een mooie sfeervolle intro op dobro, ontploft in pure, passioneel gebrachte gospel. Je merkt het, net als op haar debuut, weet Long Tall Deb Landolt ons opnieuw te bekoren met haar heerlijke muziek.

(RON)Artiest info
Website  
 

Label: Vizzitone

video