CHASTITY BROWN - BACK-ROAD HIGHWAYS

De songs van Chastity Brown kan je hoofdzakelijk rangschikken onder de hoofding "Roots". Invloeden zoals jazz, folk, country, gospel en zelfs soul, het zit er allemaal mooi in verweven. "Black-Road Highways" is de vierde cd al ondertussen van deze dertigjarige zangeres uit de omgeving van Memphis. Met een beetje het schaamrood op de wangen moeten we bekennen dat we voorheen nooit van haar gehoord hadden, en gezien de kwaliteit van haar nieuwe cd, maakt ons dat ontzettend benieuwd naar haar vorig materiaal.

"House Been Burning" een van de mooiste songs op de nieuwe cd, opent meteen meesterlijk en vanaf dan blijft het niveau constant op grote hoogte. Zoals het prachtige reisverhaal "When We Get There" en het uiterst mooie "Solely". Maar mijn persoonlijke favoriet op deze cd blijft toch "After You", een nummer met subtiele tempowisselingen en een heel aparte aanpak. Ze blijkt bovendien een prima tekstschrijfster en verhalenvertelster te zijn, zoals nog eens duidelijk te horen is in een volgende knappe song: "Lift Us". Gitarist Robert Mulrennan zorgt voor een extra bluesy touch op de meeste nummers, zoals in de sfeervolle, perfect gedoseerde, swampy bluessong "I Left Home".

"Leroy" is nog zo'n voltreffer, vooral door zijn omlijsting met een ingetogen klinkende banjo van Brown en de al even beheerste electro-drumpartijen. Je merkt het al, we zijn behoorlijk onder de indruk door de (te late) kennismaking met deze krullebol. Chastity Brown, een naam om vanaf nu te onthouden...vlug op zoek naar haar vorige releases.

(RON)


Artiest info
Website  
 

video