MIKE SCHIKORA – HORSES & GUITAR

Mike Schikora verbleef sinds 1987 gedurende 7 jaar in Nashville en trok dan naar de ‘Rocky Mountains’ in Colorado, Texas om er een paardenfokkerij op te starten. Maar zijn doorgebrachte tijd in countrymuziekstad Nashville was ook niet zonder gevolgen gebleven, want het was toen dat hij zijn tweede grote passie naast paarden leerde kennen, zijnde de gitaar, de countrymuziek en zijn talent om eigen nummers te componeren.

Intussen heeft Mike Schikora zijn eigen studio en platenlabel en brengt hij ook eigen albums op de markt. Dat begon in 2008 met debuutplaat “What’s Old Is New Again” en via de cd “This Cowboy’s In Love” werd daar in 2010 een meer dan gesmaakt vervolg aan gebreid. Met zijn twee grootste liefdes verweven in de albumtitel verschijnt er nu met “Horses & Guitars” een derde soloplaat van deze eeuwig optimistische cowboy.

De titeltrack en eerste single uit deze cd krijgt u van ons te horen in de bijgaande video en wordt voorafgaand door Mike Schikora zelf aan u geïntroduceerd. Zijn tenorstem lijkt gemaakt te zijn voor deze mix van countrymuziek en bluesrock, waarin een kwinkslag naar de klassieke seventiesrock nooit ver weg is.

De producer van deze nieuwe plaat is Michael Bonagura, die naast zijn vrouwtje Kathie Baillie het vocalistenduo uitmaakt van de countryformatie ‘Baillie & The Boys’ uit Nashville. De opname van deze cd vond trouwens ook plaats in hun eigen ‘Tree Top Studios’ in Franklin, Tennessee. Michael Bonagura componeerde ook mee met Mike Schikora aan vijf van de veertien tracks uit “Horses & Guitars”.

Mike Schikora is een begenadigde songschrijver en bovendien ook een excellente zanger. De songstijlen op deze plaat zijn een heel gevarieerde mix van uptempo en zeer dansbare countryrockers als “Horses & Guitars”, “Must Be Love” en “I’m Movin’ On”, emotionele en melodieuze countryballads en tearjerkers als “Just Before Crazy” en “She’s A Mountain Girl”, een bluesballad “Carry Me Home” en knap georkestreerde Americana in “Trying Not To Cry”, “Sooner Or Later”, “The Man She Sees In Me” en “Hey Gipsy Daddy”.

‘Baillie & The Boys’ zingen mee op de ‘unplugged’ versie van het nummer “Hey Gipsy Daddy” en Alyssa Bonagura, de dochter van Michael en Katie, zingt met Mike Schikora een heerlijk mooi duet in het country liefdesliedje “You Take My Breath Away”.

Ook wij luisteren ademloos naar al deze mooie liedjes en vragen ons tussendoor af hoe het toch mogelijk is dat een artiest als Mike Schikora er nog steeds niet in geslaagd is om vanuit de schaduw in de spotlights te treden. Tegelijk durven we hopen dat deze recensie uw aandacht heeft weten te trekken en dat u zich de moeite zult getroosten om zelf eens te gaan luisteren naar al dat moois.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Front Range Records

video