MISS O – INFECTION

Op het nieuwe Belgische indie platenlabel ‘Addictive Noise Records’ verscheen in mei 2012 het album “Infection” van ‘Miss O’, het alter ego van multi-instrumentalist Jan De Block en de Italiaanse zangeres en songschrijfster Odette Di Maio. Zij is afkomstig uit Milaan en daar ook actief geweest als zangeres bij de popgroep ‘Soon’ en werkte samen in muzikale projecten met ‘Lorbi’ en ‘Schiller’.

Jan en Odette leerden elkaar al in 2004 kennen, maar beseften pas na enkele jaren dat ze misschien wel eens iets samen in de muziek moesten gaan doen. De dertien tracks op deze cd werden gecomponeerd en integraal uitgevoerd door beide artiesten met enkel nog wat blaaswerk op trompet en bugel door Luc van Lieshout. Jan De Block houdt er van om een harmonieus klinkend samenspel tussen verschillende instrumenten te creëren voor de muzikale begeleiding bij de door Odette Di Maio gezongen liedjes.

Dit album werd vorig jaar vooral in Italië zeer positief onthaald in de muziekpers en ambieert nu een tweede leven in België en Nederland. De songs met sfeervolle zang, die doet denken aan Hope Sandoval van ‘Mazzy Star’ of aan iemand als Agnes Obel, zijn vlot in het gehoor liggende melodieën die eigenlijk thuishoren op de nationale radiostations.

Openingsnummer “In Motion” is al meteen zo’n hitgevoelige track en het nummer “Talk To Me” (zie video) dat als single werd uitgebracht heeft een aantal spaghettiwesternklanken à la Ennio Morricone verweven in de sound, iets wat later nog eens opnieuw terugkeert in het nummer “Night Ride”.

De begeleidende muziek bij de songteksten is meestal sober en minimalistisch van aard waardoor de aandacht nog intensiever toegespitst kan worden op het zachte, fragiele stemgeluid van Odette Di Maio. Voorbeelden hiervan zijn de pianoballad “The Girl”, het sfeervolle “Butterfly”, het emotionele “61 Cravings” dat wat ons betreft ook als single mag verschijnen en het wel zeer sterk op iets van ‘Mazzy Star’ lijkende “My Wildest Time” en “The Neptunian”.

U zult ons niet horen beweren dat “Infection” een gemakkelijk te beluisteren album is, maar de schoonheid waar je wel van kan genieten zit verweven in de details van elk liedje op deze plaat en dat is een verdienste die geheel aan beide muzikanten van ‘Miss O’ toekomt. We houden dit duo alvast in de gaten als ze met nieuw materiaal op de proppen zullen komen en we zullen dat dan ook graag aan u voorstellen op deze pagina’s.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Addictive Noise Records

video