AMBER CROSS – YOU CAN COME IN

Amber Cross is een jong aanstormend talent in de wereld van de country- en bluegrassmuziek die liedjes schrijft over haar leven in de Californische San Joaquin River Valley en over de dingen die daarin rondom haar gebeuren. Zij is de dochter van een predikant en een in de kerk piano spelende moeder, waardoor ze al van jongs af aan de gospelmuziek met de paplepel heeft binnen gekregen.

Amber Cross componeerde tien van de elf songs op haar allereerste album “You Can Come In”. Daarbij is een als eerste single uitgebrachte liedje over “San Joaquin” (zie video) waar ze opgroeide en een nummer over twee aldaar gekende historische figuren “Black-Eyed Susan” en “Selma”. De enige coversong “Waiting For The Hard Times To Go” is een prachtig nummer dat Jim Ringer indertijd schreef voor de ‘Nashville Bluegrass Band’ die de song een plaatsje gaven op hun in 1994 met een ‘Grammy Award’ voor beste bluegrass album bekroonde gelijknamige plaat. Amber Cross brengt deze song op haar plaat in een knap duet met Gary Arcemont.

Haar muziekstijl wordt recht-toe-recht-aan ‘old school’ country genoemd en tijdens de beluistering van haar album waant u zich soms enkele decennia terug in de tijd. Tijdens haar live optredens wordt ze meestal begeleid door banjospeler en fiddler Gary Arcemont en door haar echtgenoot James Moore die op gitaar en mandoline speelt en op enkele nummers ook voor harmony vocals zorgt.

Onze voorkeur voor tracks uit dit album gaat naar de walsende openingssong “Mid September”, de titeltrack “You Can Come In”, een ballad waarin ze recht vanuit het hart zingt, naast bluegrassliedje “Oh Jealous Mind”, “City Lights”, countrysong “Things I Saved” en slotnummer “Ain’t That Something”. Binnen het country- en bluegrassgenre is de naam van het jonge talent Amber Cross er zeker eentje om goed te onthouden en haar debuutplaat “You Can Come In” is daarbij een excellent visitekaartje.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video