LACHLAN BRYAN AND THE WILDES – BLACK COFFEE

Vorig jaar was ik hier nog behoorlijk onder de indruk van de debuutplaat “Shadow Of The Gun” van de Australiër Lachlan Bryan die voor het eerst als soloartiest naar buiten trad. We kenden hem toen echter al wel als frontman van de alt. countrygroep ‘The Wildes’ uit Melbourne dankzij hun album “Ballad Of A Young Married Man” uit 2009.

We waren nu dan ook een beetje verbaasd om de cd “Black Coffee” op onze recensietafel te mogen begroeten, want dit is opnieuw een plaat van Lachlan Bryan met zijn begeleidingsgroep ‘The Wildes’, zijnde bassist Shaun Ryan, gitarist Andy Wrigglesworth en drummer Mat Duniam.

Anderzijds kunnen we u nu al vertellen dat dit ontegensprekelijk het beste album is geworden van deze door in countrymuziek verhalen vertellende voorbeelden als John Prine en Townes Van Zandt beïnvloede singer-songwriter.

Tien liedjes werden gebundeld op “Black Coffee” en wat u van die songs mag verwachten wordt al duidelijk gemaakt van bij track nummer één “309” die Lachlan Bryan hier samen brengt met Bill Chambers, de Hillbilly-legende die trouwens ook de vader is van de bloedmooie countryzangeres Kasey Chambers met wie Lachlan Bryan op zijn soloalbum een prachtig duet heeft gebracht.

Er staan nog twee andere man-vrouw-duetten op dit album met het als een gospellied opgevatte “Dragging My Chain” waarvoor soulzangeres Zoë Rinkel bijspringt en “Forty Days And Nights” dat met Melody Poole wordt gebracht, een groot Australisch zangtalent die bovendien backing vocals heeft verzorgd op zeven van de tien songs op deze plaat.

In “You, Me And The Blues” brengen ‘Lachlan Bryan And The Wildes’ een lekker swingende rock and rollsong en de titeltrack “Black Coffee” is een aan Johnny Cash herinnerende country roadsong. Meer straffe verhalen worden verteld in het politiek geïnspireerde “The CEO Must Die” en in de door het veelvuldig pedal steelgitaargebruik tot pure countryballads verworden nummers “Change In The Wind” en het prachtige “Kiss Me Or Kill Me”.

Ik zou hier willen besluiten met de mededeling dat ik zelf nog snel een lekker bakje “Black Coffee” ga halen om me daarna meteen terug in de zetel te ploffen en deze knappe countryplaat van ‘Lachlan Bryan And The Wildes’ nog eens van vooraf aan te beluisteren, want dat ie me bevalt staat buiten kijf.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: WJO