THE DIRTY ACES - SINNIN’ ‘GAINST ME (EP)

Giles Robson & The Dirty Aces wisten ons twee jaar geleden aangenaam te verrassen met het fantastische “Crooked Heart Of Mine”. Inmiddels werd de groepsnaam ingekort tot The Dirty Aces en brengen ze volgend jaar een nieuw volledig album op de markt. In afwachting kunnen we met de nieuwe line-up kennis maken door middel van een EP met daarop drie nummers.

Het grote verschil met de voorganger is dat er op deze “Sinnin’ ‘Gainst Me” wel zéér stevig gerockt wordt. Zeg maar punkachtige blues die knipoogt naar The Ramones , The Stooges en zelfs The Black Keys. Giles gaat als een bezetene tekeer op de mondharmonica maar blijft virtuoos als vanouds. De combinatie 'Blues Meets Punk' werkt wel degelijk.

Op opener en titelnummer hoor je wel degelijk flarden Black Keys doorsluimeren maar evenzo kan je stellen dat er een soort moderne Burnside Sound uit de boxen knalt. Het wat tragere “That Simple Step” laat dan weer duidelijk een op blues gestoelde sound horen. De zware bassriff in combinatie met de schrille mondharmonicalijnen weet ons ook opnieuw te bekoren. Het afsluitende “Ain’t No Forgettin “ is ontegensprekelijk de parel op deze uitgave.

De dreigende punkachtige zang, de stuwende mondharmonica is in combinatie evenzeer vernieuwend als indrukwekkend te noemen. De inventieve snarensolo maakt het plaatje compleet. Voor fans zal dit aanpassen zijn, maar als deze EP een maatstaf is voor wat volgen gaat is het in ieder geval veelbelovend!

Luc Meert

 


Artiest info
Website  
 

Label: Movinmusic Records

video