STEPH CASEY – WHISPER & HOLLER

Steph Casey is een zangeres en songschrijfster uit Wellington, Nieuw-Zeeland. Zelfs van de andere kant van de wereld weten goede platen onze redactie in België dus blijkbaar probleemloos te bereiken. Deze muzikante leerde al gitaar spelen toen ze amper elf jaar jong was en met dat instrument ging ze aan de slag om haar eigen liedjes al op zeer jonge leeftijd te componeren.

Qua muziekstijlen varieert ze tussen indie pop, folk- en Americana en dat doet Steph Casey ook op haar zeer fijne debuutplaat “Whisper & Holler”. Zelf is deze jongedame een fan van enkele gevestigde waarden in de country- en popmuziek, zoals Lucinda Williams en Gillian Welch, maar ook het echtpaar van ‘Over The Rhine’ behoort tot haar favoriete artiesten.

De eerste single op “Whisper & Holler” is ook de eerste song op de plaat en heet “Nice To Almost Know You” dat in twee versies te beluisteren is op deze cd en waarvan u de officiële video hierbij kunt bekijken. Ze componeerde alle twaalf nummers zelf, met uitzondering van het als duet gebrachte nummer “My Lovely Letterbox” waarvoor ze zowel voor het componeren als voor het opnemen op deze plaat een beroep deed op Gary Sunshine, een al wat oudere Amerikaanse muzikant die na zijn contributies bij o.a. ‘The Silos’ en ‘Guns’n’Roses’ vorig jaar zelf debuteerde met zijn soloalbum “The Nerve Of Some People”.

De zachtjes fluisterende engelenzang van Steph Casey draagt de liedjes op “Whisper & Hollow”, nummers die meestal in balladevorm worden vertolkt en onder schaarse begeleiding van een akoestische gitaar. Representatieve voorbeelden zijn “In The Valley”, “Thievery”, “A Love To Stay In For” waarin Gary Sunshine ook meezingt, de ingetogen gebrachte titeltrack “Whisper & Holler” en het op iets van ‘Snow Patrol’ lijkende “Heavy Warm Heart”.

Met het nummer “Kapiti” biedt zij de luisteraar een absoluut catchy ‘feel good’ song waarbij men zich op het zonnige strand waant en men de indruk krijgt dat iemand als Jack Johnson goedkeurend zit mee te spelen op zijn ukelele. Er is heel recent ook al een tweede single getrokken uit dit album met de uitstekende song “The Streets Round My House”, een liedje dat deze zeer aangename debuutplaat van Steph Casey op waardige wijze komt af te sluiten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video