NANCY CASSIDY – MEMPHIS

Tot voor kort was zangeres, songschrijfster en moeder van twee jongens Nancy Cassidy uit Palo Alto, Californië heel succesvol als vertolkster van kinderliedjes op diverse platen die onder de titel ‘KidsSongs’ goed waren voor platina platen door de verkoopcijfers van meer dan 2 miljoen albums.

Deze zangeres wil echter ook muziek maken voor het grote publiek en brengt daarom nu een elf songs tellende folkplaat op de markt onder de titel “Memphis”. Het is de opvolger van haar ook al heel mooie cd “Song Of Joy” uit 2012.

Op dit nieuwe album verzamelt Nancy Cassidy elf eigen composities waarvoor ze zowel tekst als muziek heeft geschreven. Deze liedjes werden in een rijk georkestreerde versie op plaat gezet en de wat op k.d.lang lijkende stem van de zangeres komt zeer goed tot haar recht in deze nummers.

Openingstrack “Backwater Blue” is al meteen een schot in de roos en de daaropvolgende albumtiteltrack wordt gekenmerkt door knap zangwerk van Nancy Cassidy, maar ook van Tammi Brown en Timeka Elliot, twee zwarte soulzangeressen die samen met folkzangeres Sharon Allen doorheen het hele album voor opvallende vocale ondersteuning zorgen.

De sober gebrachte ballad “We Walk In Grace” met een mooi instrumentaal intermezzo op accordeon zorgt voor een moment van bezinning en rust. Daarna gaat Nancy Cassidy de typische New Orleans big bandmuziek exploreren in de song “Come On In” waarin een speciale rol is weggelegd voor de blazerssectie bestaande uit tuba, klarinet en trompet.

Zoals u kunt lezen is er behoorlijk wat variatie in de liedjes op het album “Memphis” en die mooie verscheidenheid zorgt er voor dat er geen moment van verveling zal optreden bij het beluisteren van deze plaat. Het zachtjes rockende “You Don’t Like It”, gospelsong “Salvation In The Truth” en het bluesrocknummer “Broken Wing Blues” zorgen voor de nodige ritmiek, terwijl de pianoballads “Déjà Vu Of The Skin” en het prachtige “Drowning In Blue” naast “Fire In The Night” en de heerlijke slotsong “If I Could” gewaardeerde rustpunten opleveren op dit erg mooie nieuwe album van Nancy Cassidy.

(valsam)

“Until recently, Nancy Cassidy was mainly active as a mother of 2 boys and as performer of children lullabies on her record series ‘KidsSongs’ which have sold over 2 million copies. But on her newest album ‘Memphis’, she is now proving that she can also create great folk songs for an adult public. There is not a single chance that you would start to feel bored while listening to this album due to the high variation in songs and styles.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  

facebook

Info: Hemifran

 

CD Baby