GENNA & JESSE – GIVE AND TAKE

‘Genna & Jesse’ zijn een muzikale duo uit Richmond, Californië bestaande uit zangeres, toetseniste en gitariste Genna Giacobassi en multi-instrumentalist Jesse Dyen. Ze kwamen elkaar in 2009 tegen toen Genna aan Jesse vroeg om haar op piano te begeleiden in haar toenmalige band. Al snel ontstond er een romance tussen beiden die uiteindelijk heeft geleid tot een huwelijk in maart 2013.

In plaats van meteen te beginnen aan het maken van kindjes opteerden het kersverse koppel om een debuutplaat op de wereld te zetten met negen eigen liedjes. Als albumtitel werd gekozen voor een vooral in een huwelijk geldend mantra “Give And Take”. De eerste song op deze plaat is dan ook het albumtitelnummer dat u ook op de hier bijgevoegde video kunt bekijken en beluisteren.

Genna neemt in de meeste songs de lead vocals voor haar rekening, terwijl Jesse genoegen neemt (of nu al moet nemen) met de harmony vocals. De liedjes zijn zeemzoet maar mooi gebracht en bovendien ook knap gearrangeerd en geproduceerd door het duo zelf. Zo ook het romantische “Rosa” dat Jesse zingt over een zeer loyaal meisje waar je altijd kunt op rekenen of het sfeervolle “Terrible Lies” dat helemaal niet over zo’n erge gebeurtenissen gaat als de songtitel laat uitschijnen.

Andere catchy liedjes op dit debuutalbum zijn popsongs “You’re On To Me” en “Shining On Us”. Verder wordt er een rustpunt gecreëerd door pianoballad “Overlooking” en het intieme slotnummer “Stranger”. Het duo kondigt ook aan dat ze begin volgend jaar naar deze regionen zullen afzakken voor een tournee doorheen Europa en het Verenigde Koninkrijk. We hopen hun show dan eens live mee te kunnen maken.

Muzikale echtparen zijn tegenwoordig eerder een zeldzaamheid geworden, vooral omdat de combinatie van touren en een gezinsleven moeilijk te realiseren is. We kennen Maria Quiles en Rory Cloud van ‘Maria & Rory’, Lucy Tight en Wayne Waxing van ‘Hymn for Her’, Linford Detweiler en Karin Bergquist van ‘Over The Rhine’ en Bruce Springsteen en Patti Scialfa. Bij dit elitaire clubje mogen ‘Genna & Jesse’ zich als kersvers echtpaar met gepaste trots bijschrijven.

(valsam)
“A married couple in music is becoming seldom, but the Californian husband and wife ‘Genna & Jesse’ decided to marry first and then to make a debut album ‘Give And Take’, prior to starting to create children. However, the 9 selfpenned songs on this sweet and soft record can certainly be regarded as beautiful results of their creative and spiritual collaboration.”
– www.rootstime.be

genna and jesse - give and take from Pat Ramos on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran http://www.hemifran.com

video