ANNIKA FEHLING – RUST & GOLD (EP)

We krijgen hier op de redactie regelmatig grote paketten cd’s toegestuurd van de Zweedse bezige bij Peter Holmstedt die er met zijn distributiebedrijf ‘Hemifran’ alles aan doet om zoveel mogelijk onafhankelijke artiesten uit Scandinavië en uit de gehele wereld een forum te bieden om hun muziek kenbaar te maken aan een breder publiek. Rootstime heeft daar altijd met veel plezier hun steentje toe bijgedragen.

Vooral de Scandinavische artiesten weten ons heel vaak aangenaam te verrassen. Zo stak het ep-tje “Rust & Gold” van de Zweedse singer-songwriter Annika Fehling deze keer tussen het stapeltje nieuwe albums dat we van Hemifran in de bus kregen. In juni van dit jaar hadden we al de nodige aandacht gegeven aan haar laatste full-cd “Fireflies” en deze hardwerkende zangeres komt nu dus alweer op de proppen met een uit zeven zelfgecomponeerde songs bestaande plaat.

Opvallende is het eerste nummer op deze cd omdat het een versie is van een oeroude Zweedse traditional “Kristallen Den Fina” dat ze in brengt in een akoestische versie met enkel het gitaarspel van Peder af Ugglas, de frontman van het gelijknamige Zweedse jazztrio.

Verderop brengt Annika Fehling nog een tweede duet met de Duitse zanger Markus Rill in het ingetogen gebrachte nummer “I Know Better”. Deze samen door Annika Fehling en David Olney gecomponeerde song stond eerder al op het door haar met Markus Rill als duo opgenomen Americana-album “Light & Dark” uit 2012. Ook behoorlijk indrukwekkend is de uptempo popsong “Better Learn How To Fly”.

“With Me” met Fats Kaplin op viool en accordeon en “Lonely Love”, het prachtige duet met de Zweedse singer-songwriter Peter LeMarc, stonden ook al op haar laatste album “Fireflies” en kregen in de recensie van die plaat al meer dan voldoende aandacht. Dan liever nog eens extra wijzen op de heerlijke slotsong “Blue”, een sfeervolle, intieme ballad met uitstekend zangwerk door Annika Fehling.

Naast haar solocarrière is zij ook nog zeer actief als lid van het Zweedse country- en bluegrasstrio ‘Glimra’, maar we hopen stilletjes toch dat ze zich meer en meer als soliste zal gaan profileren, want dat deze dame nog heel wat moois in haar koker heeft zitten staat voor ons buiten kijf. Volgens haar website zit er trouwens spoedig een splinternieuwe soloplaat aan te komen, waarvan akte.

(valsam)
“With her latest full-cd ‘Fireflies’ still in mind, there is no longer a need to introduce the Swedish singer-songwriter Annika Fehling. If you would like to know her better, prior to the hopefully soon coming brand new record, then we can warmly recommend you to listen to the ep ‘Rust & Gold’ with some key tracks from previous records and a few brand new and very beautiful songs. “ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy.nu
Distr. : Sonic - Rendezvous
Info: Hemifran