THE FEELING - BOY CRIED WOLF

De Britse pop- en rockformatie ‘The Feeling’ werd in 2005 opgericht door de Londense zanger-gitarist Dan Gillespie-Sells. De vier andere bandleden komen uit Harsham in West Sussex en zijn de broers Kevin (gitaar) en Ciaran (keyboards) Jeremiah, bassist Richard Jones en drummer Paul Stewart. De groep speelde in zijn beginjaren enkele nummers de hitlijsten in en kon zo ook enkele full-cd’s op de markt brengen die op behoorlijke verkoopcijfers konden rekenen: “Twelve Stops And Home” uit 2006 was hun debuutalbum, gevolgd door “Join With Us” in 2008 en “Together We Were Made” uit 2011.

Daar komt nu een nieuwe, vierde album bij via de release van de cd “Boy Cried Wolf” en de daaruit getrokken single “Blue Murder” die een tijdje geleden als appetizer werd uitgebracht en die u op bijgaande video kunt zien. Intussen werd de song “Rescue” al als tweede single op de markt gebracht. De nieuwe cd bestaat uit elf nieuwe nummers waar de hele groep altijd weer de credits voor krijgt toegewezen. Zoals op hun voorgaande albums gaat het ook hier weer over zeer vlot in het gehoor liggende, radiovriendelijke en hitgevoelige popliedjes, vooral popballads.

Na een moeilijke periode in hun muzikale carrière lijkt de band zijn frisse ‘spirit’ en zijn motivatie om terug op te treden te hebben teruggevonden. Daarnaast was een relatiebreuk voor bandleider Dan Gillespie-Sells de ideale inspiratiebron voor nieuwe songs. De meeste liedjes op “Boy Cried Wolf” zijn zeer dynamisch en worden vol overgave en energie gepresenteerd.

De single “Rescue” is zeer mooi en ook het melodieuze “Fall Like Rain”, de pianoballad “A Lost Home”, het epische “I Just Do” en de naar het pijnlijke einde van de liefdesrelatie verwijzende liedjes “Hides In Your Heart” en “You’ll See” mogen er best wezen, net als de sentimentele hidden track “Edie” aan het einde van de plaat, een song die de zanger opdraagt aan zijn gelijknamige nichtje.

Naast dit nieuwe album is er eveneens een dubbelalbum uitgebracht met deze cd en een tweede cd “In The Doghouse” met daarop jamsessies en enkele demo’s die stammen uit de periode dat ze in de gelijknamige ‘Doghouse’-studio zaten voor de opnames van “Boy Cried Wolf”. Bovendien is er ook een ‘deluxe box’ met de 2 cd’s, een vinylplaat van dit album, een songboek met de bladmuziek van de liedjes op de cd en een exclusieve dvd. Keuze te over dus om de nieuwste muziek van ‘The Feeling’ in huis te halen en misschien wel een idee voor een origineel cadeautje onder de kerstboom.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: BMG Chrysalis

video