SOFIA EKBERG – ALL THE SMALL DETAILS (EP)

We hebben het hier al vaker verteld dat er dezer dagen ontzettend veel goede muziek naar onze contreien komt overwaaien vanuit Scandinavië, meer bepaald vanuit Zweden en mede dankzij de inspanningen van onze zeer actieve vriend Peter Holmstedt van ‘Hemifran’. Hij stuurde ons nu een minialbum met amper zes liedjes die geschreven en gezongen werden door de Zweedse singer-songwriter Sofia Ekberg uit Göteborg.

Haar geliefde muziekstijl bevindt zich in het gebied van de folk, country en pop en ze brengt daarin zowel liedjes in haar moedertaal als in het Engels. Qua onderwerpen schrijft ze natuurlijk over de liefde in al haar aspecten, maar met “Goodnight Sally” brengt ze ook een soort slaapliedje om de betreffende Sally in alle rust en kalmte te laten wegdommelen.

Het openingsnummer “Let It Slip Away” werd geschreven vanuit het perspectief van een kind van gescheiden ouders dat zich allerlei vragen stelt over het hoe en waarom van die situatie waarin ze verkeert en de impact daarvan op haar leven. De titeltrack “All The Small Details” beschrijft het complexe leven van een oudere, dementerende vrouw (is het haar eigen moeder?) die door haar geheugen in de steek wordt gelaten en alle herinneringen uit het verleden door elkaar blijft halen.

“Happy Feet And Fire In My Heart” beschrijft haar eigen gemoedstoestand en geeft aan dat ze momenteel vrij onbezorgd door het leven stapt. Daarna volgen twee Zweedstalige nummers “Så Nära” (zie video) en “Så Fint Att Vakna Sen” waar ik jammer genoeg niets van versta en dus ook niet veel zinvols kan vertellen, behalve dat het mooie akoestisch gebrachte luisterliedjes in de stijl van Joni Mitchell lijken te zijn.

Het eerder aangehaalde “Goodnight Sally” besluit daarna al dit veel te korte debuutalbum van Sofia Ekberg, een plaat die hopelijk eerder de voorbode van een nog te verschijnen volwaardig album van deze energieke dame zal mogen voorstellen.

(valsam)
“Swedish singer-songwriter Sofia Ekberg did put six songs – 4 in english and 2 in Swedish language – on her record debut ‘All The Small Details’. It is an acoustic folk album from a troubadour with high potential as composer of meaningful songs. We would gladly like to hear more from her, better sooner than later.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video