JANICE MAYNARD - I’ll TAKE MY CHANCES

De Yellow Rose Records stal blinkt uit in het  gepassioneerd conserveren van de typische Texas honky tonk sound en stalhouder, Gramny Award winner, Bobby Flores weet als geen ander dit te vertalen naar sappige platen en oerdegelijke producties. Janice Maynard’s I’ll Take My Chances is hierop geen uitzondering.

I’ll Take My Chances is Maynard’s tweede cd en neemt je mee naar het Texas van de jaren ’50 en ’60. Maynard heeft een klassieke country stem met een overheerlijke, zuidelijke twang en de intentie van de plaat is vanaf de eerste noot overduidelijk. Geen concessies aan de sound, geen knipoog naar het Nashville van nu, maar een eerlijke, oprechte countryplaat die recht uit het hart komt en ook muzikaal diep gesetteld is in de levensaard van de Texanen.

Het album wordt gekenmerkt door een prominente plaats voor duetten met Bobby Flores ( You’re What Makes The World Go Round) en met Leona Williams (Bad Girls) en door de uiterst zorgvuldig geselecteerde opbouw met een afwisseling in mid tempo honky tonk ( Bright Lights And Country Music en Love Me The Way You Used Tot Do), smeuïge two step en hartverscheurende slijpers als het titelnummer en het dromerig zwijmelende Why Be A Dreamer.

Janice Maynard is op I’ll Take My Chances in goed gezelschap met sterren als onder andere  Bobby Flores, Fiddle gigant Hank Singer en steel pionier Tommy Detamore. Samen met een strakke, gladde ritme sectie met onder meer Jake Hooker op bas en Bobby Jarzombek op drums, maar met een voortdurend wisselende back up,  een garantie voor een geweldig geluid als smeermiddel voor het vocale vuurwerk van Janice Maynard.

Ferenc Koolen

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Yellow Rose Records

video