CYNDI BOSTE – NOWADAYS

Het is echt wel heel lang stil gebleven rond de Australische alt.countryzangeres en songschrijfster Cyndi Boste uit Melbourne. De release van haar laatste album “Foothill Dandy” dateert al van zeven jaar geleden en de indruk dat ze uit de muziekwereld zou gestapt zijn werd alsmaar sterker. Maar anno 2013 slaat Cyndi Boste keihard terug met een vijfde plaat “Nowadays” waarmee ze haar plaats in de country- en blueswereld gegarandeerd terug zal willen innemen.

Zij werd indertijd regelmatig vergeleken met Melissa Etheridge, Bonnie Raitt en Lucinda Williams, vooral omwille van haar wat rauwe en rokerige stemgeluid. Op “Nowadays” brengt Cyndi Boste elf nieuwe eigen composities die haar ook nu weer een grote schare fans zullen bezorgen, want van songschrijven heeft zij overduidelijk veel kaas gegeten. Het feit dat ze een einde zag komen aan een langdurige relatie en het jammerlijke verlies van een goede vriend die overleed bezorgden haar meer dan voldoende inspiratie om nieuwe songs te schrijven.

Het album opent met een rockballad “Open Your Mind”, waarna het meer bluesy nummer “Goodness Gracious Me” (zie video) wordt ingezet, gevolgd door de countryrockballad “I’m Outta Here (Ballad Of Chris Green)”. Later volgen er nog twee stevige countryrockers in “I Like It” en “Look Out Ma”. Er zit passie en inleving in de liedjes en in de songteksten die vaak met het hart op de tong een eigen verhaal vertellen, zoals in “How Come”, in de zeer mooie ballads “Happy Day” en “On My Mind” en in de pure countryballad “Lasted So Long” die helemaal aan het einde van het album werd geplaatst.

De muzikanten die haar op al deze nummers begeleiden zijn allemaal leden van de ‘Dust Radio Band’ uit Sidney, de begeleidingsgroep van alt.country- en Americana-artiest Jeremy Edwards die naast Cindy Boste als co-producer van dit album heeft opgetreden. De plaat zelf kwam tot stand na een ‘fund raising’ bij de fans die al gauw voor het nodige geld (zo’n $ 18.000) zorgden om Cyndi Boste en haar vrienden toe te laten om de opnamestudio in te trekken. Ze zullen daar zeker geen spijt van hoeven te hebben, want “Nowadays” is een zeer sterke plaat geworden die al die fans graag vaak zullen beluisteren en u als rechtgeaard muziekliefhebber misschien ook wel.

(valsam)

'Goodness Gracious Me' Cyndi Boste from Cyndi Boste on Vimeo.

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
CYNDI BOSTE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Warrior Music Productions

video