LESLIE EVERS - I CAN’T REMEMBER MY DREAMS

Leslie Evers is alles behalve een beginnelinge. Ze heeft al een muziekleven achter zich dat zich situeert in de jazz en piano. Ze verdiende de kost als “story editor” in Hollywood. De laatste jaren legt ze zich toe op het banjospel. Ze speelt en schrijft al jaren songs. Voor deze plaat, die eigenlijk haar officiële debuut is kreeg ze vooral hulp van Woody Mann die producer en gitarist is op de plaat. Leslie zelf heeft een mooie, zachte stem en een dictie die het volgen van de teksten mogelijk maakt zonder tekstvel. Ze schreef voor deze plaat alle nummers zelf. Naast de zang neemt ze ook de banjo, piano en gitaar voor haar rekening.

De opener “Breake A Little Heart” heeft een thema als Richard Thompson’s “Break Somebody’s Heart”. Hier is het een mooie song met knap refrein en een mandolinesolo. Zelf noemen ze het “Hillbilly Bebop”. Ingetogener is “Wonder Woman” omdat ze het bijna uitsluitend met akoestische gitaar en stem brengt. Dit is een duidelijke opdeling die verder op de plaat nog enkele keer terugkomt: de bluegrass getinte nummers met banjo en mandolinespel zoals het mooie “Maybe He Will Love Her” en “Last Call”. Deze nummers wisselen mooi af met de folknummers die ze in singer songwriterstijl brengt waarbij “No Dew On The Avenue” het sterkste is.

De uitzonderingen hierop zijn: “I Can’t Remember My Dreams” dat eerder een jazznummer is en “Little Bit Harder” dat een Django gypsy swing heeft. Uiteindelijk zijn dit zeker niet de minste nummers. Afsluiter “Soft Place To Land” heeft ook zoiets speels. Misschien een volgende keer enkel van dit soort nummers op de plaat zetten. Alles in acht genomen is dit een mooie plaat waar je niet kan van zeggen dat er iets niet ok is, maar mist ze, vrees ik, net dat tikkeltje meer om echt op te vallen in het grote aanbod. Maar gewoon goed blijft natuurlijk goed.

(Lisael)

Artiest info
Website  
 

Label: Cumulus Records