SLEEPY DRIVER – IGNATIUS

Peter Hicks is de frontman, zanger, gitarist en songschrijver van de in 2007 opgerichte alt.rockformatie ‘Sleepy Driver’ uit Fredericton in de Canadese provincie New Brunswick. De andere bandleden zijn gitarist Ethan Young-Lai, keyboardsspeler John Heinstein, bassist Mike Hatheway, drummer Barry Hughes en pedal steelgitarist Dave Palmer.

“Sleepy Driver” brengt alternatieve rootsmuziek die het nauwst aansluit bij het Americana-genre met alt.country en rock als belangrijkste muzikale invloeden. Met een mix van ballads en meer uptempo gebrachte songs vult ‘Sleepy Driver’ de twaalf nummers tellende tracklijst van hun derde album “Ignatius”, de officiële opvolger van hun debuutplaat “Steady Now” en de daarop volgende cd “In A Low Dark Light”.

Openingsliedje “I Know You Know I Know” is de ideale sfeerbepaler voor dit vlot in het gehoor liggende album, gevolgd door het catchy swingende “Cold Black River”. Andere upbeat tracks met overheersende gitaarklanken zijn “Down To The River”, het poppy liedje “Oh My Lover” en het op een stuwend ritme gebrachte “Two Cigarettes”.

Maar de meest imponerende liedjes op “Ignatius” zijn de rustigere, mooi gezongen en melodieuze ballads zoals het op iets van ‘The Triffids’ lijkende “Curtains”, het schitterende duet “All Roads” met gastzangeres Tina Gaudreau (van hardrockgroep ‘Mad Mary’) en country tearjerker “Come Back (Don’t Come Back)”. Verder is de murder ballad over “Rosalyn” een song die zich na de eerste beluistering muurvast in je muzikale geheugen nestelt.

‘Sleepy Driver’ is een Canadese band met een veelbelovende toekomst, mede dankzij het songschrijverstalent en de warme zangkwaliteiten van hun centrale figuur Peter Hicks. De cd “Ignatius” bevestigt al het goede wat we in de vakpers al over dit sextet hebben mogen lezen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
SLEEPY DRIVER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label:Black Bell Productions