PEACHES AND CRIME – DO BAD THINGS

‘Peaches & Crime’ is de naam van een vaudeville en cabaret brengende ensemble uit Binghamton, New York. Het brein achter deze formatie is een echtpaar bestaande uit tekstschrijver en entertainer Daniel Schwartz, hier optredend onder de naam ‘Danny Black’ en zijn vrouw Angela Schwartz die het pseudoniem ‘Angie Diamond’ op het podium hanteert.

Als ze hun performances brengen staan ‘Peaches & Crime’ met acht leden op de scène met o.a. een pianist (‘Mikey The Fist’), trombonespeler (‘Abigail Pins’), klarinettiste (‘Young Catherine’), contrabassist (‘Honest Steven Longfield’), drummer (‘Ross’) en ‘The Professor’ wiens taak in dit geheel ons niet helemaal duidelijk is. ‘Danny Black’ speelt de rol van ceremoniemeester en ‘Angie Diamond’ is de leadzangeres van dit excentrieke groepje.

Hoe ze klinken kunt u zelf best eens bekijken en beluisteren in bijgaande video van hun live gebrachte nummer “Herschel Ganev’. Dat is één van de dertien cabaretnummers die op hun album “Do Bad Things” werden geplaatst. Tussen de liedjes door komt ‘Danny Black’ als presentator op de proppen. Het lijkt ons soms alsof we zo’n kleine 200 jaar terug in de tijd gaan naar de periode dat dergelijke muzikale toneelstukken zowat het enige vertier vormden voor de hardwerkende Amerikanen.

Een live show van ‘Peaches & Crime’ is een kleurrijk spektakel met muzikanten in ouderwetse kleedjes en kostuums voor de mannen die versierd worden met bakkebaarden en hoeden. Ze brengen een muzikaal toneelstuk waarbij het publiek vaak niet meer weet waar ze eerst moeten kijken om al de belevenissen van de acht bandleden te kunnen volgen. Wij kunnen vooral even bekoord worden door het satirische “Very Happy Polka” en het als accordeonwalsje gepresenteerde “Cuando Yo Escapo”.

We durven echter te betwijfelen of iets dergelijks ook in Europa nog een publiek zal vinden. Maar dat zal dit bonte gezelschap allicht worst wezen, want zolang zij zich hiermee in Amerika eindeloos kunnen amuseren, is er niets wat hen in de richting van onze contreien zou kunnen bewegen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Peaches and Crime Records
Info: Frank Roszak Promotions

video