MOJO RADIO - RISE

Mojo Radio is een band uit Wisconsin die energieke blues-rock brengt. Adam Zierten, de uitstekende leadzanger en mondharmonicaspeler, produceerr samen met de drie andere groepsleden en een aantal gasten een robuust geluid. Het herinnert aan groepen als Black Crowes, en natuurlijk vooral de bands waarop die teruggrepen, groepen als Led Zeppelin, Faces, Savoi Brown en Humble Pie. Adam's stem herinnert dan ook erg aan die van Steve Marriot. Kortom, de blues rock van de jaren zeventig heeft duidelijk zijn sporen nagelaten op deze cd, de tweede van Mojo Radio na hun titelloze sterke debuut uit 2012.

De tien songs op dit werkstuk zijn bijna allemaal stuk voor stuk full-power rocksong, slechts tweemaal nemen de heren even gas terug om het wat subtieler te benaderen. Een van die tracks is het sfeervolle, dromerig gebrachte "See It Trough", dat beheerst begint, maar halverwege komt toch dat rauwe randje weer de kop opsteken, en eindigen de heren loeihard, met de volumeknop full power. De afsluiter "110912", verwijzend naar die datum die de hele wereld nooit mag en zal vergeten, is dan ook de enige track die, gezien het thema, het moet stellen zonder ruige rockgitaren. Toch is het meteen onze favoriete track op "Rise". Adam Zierten bewijst hier nochmaals wat een uitstekende vocalist hij is.

Het Grooveyard records label heeft met Mojo Radio weer een sterke troef in handen, dat hebben deze heren met hun twee releases al meteen bewezen. Voor fans van wat stevige blues-rock, geïnspireerd door de grote bands van dat genre uit de jaren zeventig, dit mag je niet laten liggen. Sterk spul!

(RON)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Grooveyard Records

video