MAX GOMEZ – RULE THE WORLD

Hij is de max: de Max Gomez wel te verstaan. Een 27 jaar jonge, op plaat debuterende Amerikaanse singer-songwriter uit Taos, New Mexico in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Hij is de zoon van een meubelmaker die ons net is komen verblijden met zijn eerste studioalbum “Rule The World” en zijn tien uit eigen hout gesneden composities.

Muziekrecensenten in Amerika vergelijken hem met niemand minder dan John Prine en Jackson Browne en zijn muzikale peetvader is zanger en songschrijver Shawn Mullins, de folkrockzanger uit Atlanta, Georgia die ons meer dan 15 jaar geleden het fantastische liedje “Lullaby” tot klassieker liet uitroepen. Mullins schreef trouwens met Max Gomez mee aan het liedje “Love Will Find A Way” dat op deze plaat werd opgenomen en hij zingt harmony vocals bij de ook al samen gepende song “Never Say Never”.

De albumtiteltrack “Rule The World”, waarin zijn stem lijkt op die van collega singer-songwriter Robert Francis, geven we u met veel plezier op bijgaande video mee. Het is eveneens de eerste track op deze cd, die evenwaardig sterk wordt opgevolgd door de catchy eerste single “Run From You”.

Max Gomez heeft een warme stem waarmee hij je als luisteraar afdwingt om song na song geboeid te blijven luisteren. Over de liefde zijn al miljoenen liedjes geschreven en toch blijken er zich nog miljoenen nieuwe mogelijkheden aan te dienen. Ook deze jonge kerel heeft in zijn songs zijn eigen verhalen te verhalen over de mooie en minder mooie kanten van liefdesrelaties.

Hij doet dit onder begeleiding van zeer vlot in het gehoor liggende muzikale deuntjes zoals het bluesy gitaarnummer “Ball And Chain” of de pianoballad “Black And White” waarvoor Lee Miles Buchanan achter de zwarte en witte toetsen heeft plaatsgenomen. De eenvoud die Max Gomez weet te leggen in een simpel liefdesliedje als “What It Means” getuigt van groot vakmanschap als songschrijver. De lap steel die albumproducer Jeff Trott (van o.a. Sheryl Crow en Stevie Nicks) nochtans knap speelt op dit nummer lijkt het intieme karakter van deze song zelfs wat te verstoren.

Mogen wij ook nog even uw aandacht vragen voor “True Blue”, “You Get Me High” en “Cherry Red Wine”, nog drie andere topsongs aan het einde van deze plaat. Dat Max Gomez maar heel snel voor een opvolger van deze schitterende debuutplaat zorgt. Kwestie van het ijzer te smeden als het heet is.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
Distr.: Warner BeNeLux

video