JESS KLEIN – LEARNING FAITH

Voor ons is ze al lang geen verrassing meer, die Amerikaanse zangeres en songschrijfster Jess Klein. Haar albums “City Garden” uit 2006, “Bound To Love” uit 2009 en “Behind A Veil” uit 2012 zitten nog regelmatig in de cd-speler ten huize van ondergetekende en dat zal met grote waarschijnlijkheid ook het geval zijn voor haar allernieuwste plaat “Learning Faith” die eind vorige maand op de internationale platenmarkt is verschenen en dus vanaf nu ook voor alle liefhebbers van het betere muziekwerk beschikbaar is geworden.

Met Professor Feathers (aka Mark Addison) uit Austin, Texas als producer van “Learning Faith” levert Jess Klein alweer een schitterende nieuwe plaat af. Hij speelt als multi-instrumentalist ook mee op zowat elk van de tien liedjes die deze gitaar spelende dame voor haar album heeft gecomponeerd.

De vergelijkingen in de vakpers met het werk van Lucinda Williams of Gillian Welch zijn verdedigbaar, maar we willen de net 40 jaar geworden Jess Klein toch vooral een eigen geluid toedichten. Geloof en vertrouwen in jezelf, in de medemens en in de maatschappij is volgens Jess Klein iets wat je dus kunt aanleren.

Dat is de centrale boodschap in de albumtiteltrack “Learning Faith” en ook de liefde in haar leven voor haar partner (de mooie ballads “Loving You”, “Surrender” en “Open Road”) maar ook voor het opperste geloofssymbool (“If There’s A God” en het rockende “Dear God”) komen in een aantal liedjes op deze plaat aan bod.

De vergelijking met ‘la Williams’ gaat misschien wel het best op voor de titelsong “Learning Faith” (zie video) en voor het rauwe en controversiële nummer “So Fucking Cool”. Daarnaast is “Surrender” dan weer een prachtige song die op een monotoon maar catchy ritme gebracht wordt en met een oprechte emotionaliteit uitstralende stem door Jess Klein wordt gezongen. Het geloof in eigen kunnen als singer-songwriter zal voor Jess Klein alleen maar toegenomen zijn na het uitbrengen van dit sterke nieuwe album.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records
Distr.: Sonic Rendezvous

video